Top 5: Učinak naših 23. i 24.1.

1 Nikola Jokić

35min  23p 11s 6a 3bl

Joker je opet odigrao sjajnu utakmicu. U zadnjih mesec dana je prvi po off. ratingu u ligi! A to je pokazao i sinoć protiv Jazza. Gobert i Favors su jedni od najbolji obrambenih centarskih parova lige, no Nikola ih je nadigrao. Doduše imao je problema s Favorsom u obrani, no skupio je čak 3 blokade i 2 ukradene lopte. Odlično je šutirao 9/16 te je zabio ključan 2+1 minut i pol prije kraja utakmice za potvrdu pobede!

2 Nikola Vučević

33min  20p 8s 2a

Magic je izgubio od Bullsa, no Nikola je odigrao odličnu utakmicu. Bio je najbolji u svojim redovima, ali nije imao podršku od suigrača. 50% šuta iz igre, zabijao je na sve načine, no ipak nije bilo dovoljno. Solidna obrana, uzeo je 8 skokova i bio najbolji skakač i strelac svoje ekipe.

 

3 Dario Šarić

26min  16p 8s 2a

U preokretu Sixersa protiv Clippersa Dario je bio jedan od boljih pojedinica i pokretača preokreta. Standardno je energijom pogotovo u obrani dao poticaj Sixersima koji su stigli čak 19 razlike. Sa linije bacanja je bio gotovo nepogrešiv, 8/9 a dobro se nosio i s Griffinom. U obrani uzeo 7 skokova, dobro preuzimao i zabio neke važne koševe.

4 Goran Dragić

36min  19p 4s 5a

Uz junaka Diona Waitersa Goran je bio najbolji igrač Heata u velikoj pobedi protiv Warriorsa. Slabije je šutirao nego inače, ali ipak je došao do 19 koševa i bio drugi strelac ekipe. U obrani se dosta dobro nosio s Curryem koji je zabio 21 poen ali uz loš šut. Solidno je i razigravao, 5 asista je upisao, jedino ga dalekometni šut nije slušao. Trojke je šutirao 1/5.

 

5 Damjan Rudež

13min  8p 1s

Iznenađenje na listi je Damjan Rudež. Nije se naigrao ove sezone, no uvek kada uđe korektno odradi svoju rolu. Sada je za samo 13 minuta nakrcao 8 poena. od toga 2 trojke koje je šutirao sa 50% uspešnosti. U obrani je i dalje rupa, no kada ovako igra u napadu onda je zaslužio svoje minute. Bolji od Hezonje u istoj minutaži, ali Mario je uspio zabiti samo jednu trojku.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*