Raspad u Chicagu!

Uoči ove sezone Bullsi su mnogo riskirali. Prvo su Wadea vratili kući, a zatim doveli Ronda koji je od raspada velike trojke u Bostonu postao pravi “cancer” u svlačionici. Prvo je u Bostonu tražio trade, a zatim se u Mavsima nakon nekog vremena opet oteo kontroli i morali su ga se rešiti. Naravno nije samo njegov ego u pitanju već i sama koncepcija igre Bullsa koji praktički igraju bez šutera, a isto tako svoj trojci najboljih igrača treba lopta u rukama da budu korisni. To nikako nije izgledalo dobro. Na početku su još uspeli i sakriti svoje probleme, no vrlo je brzo došlo do raspada. Butler je jedini držao Bullse iznad vode svojim herojskim predstavama. Ali i njemu je prekipilo. Izašao je u javnost, kao i Wade i govorio kako mlađim igračim fali ona glad za pobedama i da im je svejedno, te da ne daju sve od sebe. Na to je Rondo naravno odgovorio, o tome smo već pisali.

Ali to nije kraj ove sage u Bullsima. Pročulo se da su ti mlađi igrači imali sastanak sa upravom kluba. Prigovorili su Wadeu da ga žele češće videti na trenizima ekipe, te da nije u redu da se tako priča u javnosti a njega nema na treningu. Donekle su i u pravu, no osim Butlera u ovoj ekipi nema igrača koji nije podbacio. Počevši od našeg Nikole Mirotića koji je nominalno prvi šuter ekipe. Ima najgore brojke i postotke šuta odkada je u ligi, a i rookie Zipser i Valentine se nisu dokazali. Imali su soldinu predsezonu no nikako da proigraju kada je najpotrebnije.

Ovakva saga nikako ne može završiti na dobrome. Moraju se pod hitno rešiti nekoga iz velikog trojca i napokon dovesti šutera u ovu ekipu. Hoidberg je sigurno pred otkazom, i možda bi čak i promena trenera donela neki pozitivan efekat na sve u ekipi. U svakom slučaju slede jako teški dani za ekipu iz Vetrovitog grada.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Top 10 Free agenata ovog ljeta ! - Ostatak Sveta
  2. Chandler nezadovoljan, Bullsi pokušavaju razdrmati ekipu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*