Mid Season Rankings West- Part one!

Završili smo Istok, sada prelazimo na Zapadnu konferenciju. Po mnogima veća i jača konkurencija, a ovde se i nalaze i 2 trenutno najbolje ekipe lige Warriorsi i Spursi. Idemo redom od zadnjeg mesta pa sve do vrha konferencije!!

15 Los Angeles Lakers

Score: 16-34

OFF Rating – 106,0 (23/30)

DEF Rating – 112,6 (29/30)

Prva sezone bez dugogodišnjeg zaštitnog znaka Lakersa, Kobea Bryanta. Walton je preuzeo klupu, nakon što je imao savršen score sa Warriorsima u odsustvu Kerra. Sada je tek vidio kako je kad nemaš elitne talente na raspologanju. Ingram je nakon što izabran na draftu dizan u nebesa, govorilo se o novo Durantu no ipak se sada vidi da on još ima mnogo rada pred sobom. Russel je igrao toplo hladno i od njega se očekivalo puno više. Uz to ove sezone je imao i problema s povredama. Kao i većina Lakersa. Njihov glue guy Larry Nance je doživio težu povredu i neće ga dugo biti, no i Russell i Randle su isto tako imali sezonu ispresecanu povredama, što je bitno uticalo na score Lakersa. Najbolji njihov čovek trenutno je Lou Williams koji je imao lud seriju početkom 12. meseca kada je redom zabijao 40,38,24,35. Naravno moramo spomenuti u našeg Ivicu Zubca. Početkom sezone se seljakao malo na klupu, malo u Dligu no Walton je na vreme skontao kakvog igrača ima. Mozgov i Black nisu impresionirali i Zubac je morao u akciju. Odgovorio je odličnim igrama i svojim prvim double double učinkom u ligi! Smeši mu se svetla budućnost u ligi!

 

14 Phoenix Suns

Score: 15-33

OFF Rating – 106,2 (21/30)

DEF Rating – 112,0 (27/30)

Sunsi spremaju ekipu za budućnost i zasad tako izgleda njihova sezona. Najviše rade na razvoju mladog šutera Bookera koji se polako razvija u ozbiljnog igrača. Početkom sezone imao je odličnu seriju, da bi nakon toga upao u malu krizu. No sada kada je Watson napokon promenio sistem igre i ekipa igra za njega vratio se starim navikama. Više ne izvodi Kobe i ne igra leđima već sada je sustav takav da mu dopušta prolazak kroz blokove i da koristi svoje najjače oružje- šut. Bledsloe u zadnje nekoliko nedelja igra najbolju košarku života i stvarno odlično izgleda u paru s Bookerom na parketu. Pod košem su najveći prospekti Len koji nije ništa posebno pokazao i Chriss. Nadaju se novom Amareu no nekako nam se čini da on ipak nije taj kalibar. Ali svojim fizičkim predispozicijama svakako ima mesta u ligi. Naš Dragan Bender moramo priznati, nije se najbolje snašao. Imao je on dobrih utakmica ali nekako u puno njih ostaje nedorečen. Naravno ovo mu je sezona za privikavanje na ligu, te mu se to još može tolerirati. Ove sezone vidi se igraju za još jedan deo slagalice (neko kao Jackson bi im odlično legao) a od idućih sezona sa Bookerom i našim Benderom očekujemo borbu za playoff.

13 Dallas Mavericks

Score: 18-30

OFF Rating – 105,4 (25/30)

DEF Rating – 108,7 (17/30)

Ova sezona Dallas je obilježena povredama. Bogut nikako da odigra nekoliko utakmica zaredom, dobri stari Dirk je bio povređen veći prvi deo sezone, a Williams je u sličnoj situaciji kao i Bogut. Potpisali su Barnesa na max i zasad se to čini kao solidan posao. Pokazao je da može nositi ekipu, te iako nije franšizni igrač vrlo se solidno nosi u ovoj ulozi prve napadačke opcije. Najveće iznenađenje je još jedan Curry, stariji brat Seth. Odlično igra ove sezone i izostanak D-Willa se toliko ni ne oseti. Dirk se vratio, ali ove sezone je gori u obrani nego ikad prije. Šut je naravno i dalje tu i on će one svoje šuteve verovatno i sa 70 godina ubacivati. No problem nastaje u obrani. Wes više nije jedan od najboljih obrambenih s perimetra kao prije, praktički jedini je Barnes iznadprosečan obrambeni igrač u petorci Mavsa. To kada uparite sa lošom zaštitom obruča nikako ne može izaći na dobro. Proigrali su u zadnjem delu sezone i ukrali nekoliko pobeda, kao recimo protiv prvaka Cavsa. Još imaju teoretske šanse za playoff, ali to će verovatno ostati samo na teoriji.

12 Sacramento Kings

Score: 19-29

OFF Rating – 108,6 (13/30)

DEF Rating – 111,5 (25/30)

Imaju najboljeg centra lige i to je otprilike to. Kada Cousins poludi mogu dobiti praktički svaku ekipu u ligi, no kada nije na 30+ poena i 15+ skokova postaju bolno prosečna ekipa. Talenta baš i nema i to se može prigovoriti i našem Divcu koji je GM Kingsa. Na draftu se nisu obradovali, Grk Papagianis grije klubu, a Skal se igra u D-ligi. Iako smo kritizirali ove izbore i prije početka sezone, da Kingsima hitno treba pomoć bekova, Vlade nije ništa napravio da to popravi. Još uz sve to ostali su i bez najboljeg igrača posle Cousinsa, Rudy Gaya. Doživio je možda i najgoru povredu u košarci, ahilove tetive. Ove sezone ga sigurno nema, pitanje je u kakvom će se stanju vratiti. Collinson je standardan izvana, soldina produkcija u oba smera no ništa elitno. Osim njega Kingse može radovati i napredak Cauley-Steina koji pokazuje da bi mogao biti vrlo koristan igrač. Osim njega praktički u Kingsima nema elitnog talenta, te iako je Cousins rekao da će produžiti s njima moraju mu pod hitno dovesti neku pomoć. Demarcus nije igrač za lutrijsku ekipu.

11 New Orleans Pelicans

Score: 19-29

OFF Rating – 104,1 (27/30)

DEF Rating – 106,9 (9/30)

Užasno su ušli u sezonu. Unatoč herojskim predstavama Davisa nisu mogli doći do pobede sve do povratka Holidaya. Kasnije su se malo stabilizirali no manjak talenta u napadu je preočit. Top10 su obrana lige, među prvima su po hustle katergorijama, što znači da daju sve od sebe na terenu no nekada to jednostavno nije dosta. Davis je već sada izvrstan napadač, no ostatak ekipe izuzev Holidaya je katastrofalan u tom pogledu. Rookie Hield je još premlad, do Jonesa su dobili nešto prema napred, a Evans se tek vratio od povrede. Iznenadili su nedavno kada su skinuli prvake i to bez Davisa. Fanatičnom obranom i utakmicom karijere Jonesa koji je izvrsno zamenio Davisa. No, uz Obrvu uverljivo najbolji igrač ove ekipe je Holiday. Koliko znači za ovu ekipu možemo videt po početnom scoreu, imali su 0-8 do njegovo povratka. Sada da nije bilo tog očajnog starta mogli su čak i ući u neku borbu za playoff. Ovako jako teško na jakom zapadu, no nasušno im treba talent u napadu da bi podigli ovu ekipu na još jednu veću razinu.

10 Portland TrailBlazers

Score: 20-29

OFF Rating – 109,1 (11/30)

DEF Rating – 111,7 (26/30)

Značajan pad od prošle godine kada su bili u playoffu i namučili Warriose u 2-oj rundi playoffa. Pad se najviše oseti u obrani, gde su ove godine jedna od najgorih ekipa lige. Lillard se s druge strane prometnuo u jednog od najboljih playeva lige, te je neopravdano izostavljen s Allstara ove godine. Vodi ovu ekipu u napadu i jako je efikasan, što je još više za pohvalu kada pogledamo roster Blazersa. Osim McColluma praktički nema pravu napadačku opciju, niti dominantnog centra. Što znači da Lillard većinu svojih poena sam iskreira, a to bi inače trebalo značiti i pad brojki. No ne i kod Lillarda. McCollum je imao krizu sredinom sezone kada ništa nije mogao pogoditi, no sada se vratio i opet je onaj stari. Crabbe nikako nije opravdao svoj ugovor. Okej je imati dobro 3-D igrača za male pare, no za ovoliko novaca ovo je jednostavno premalo. Zasad su na rubu ulaska u playoff, a Lillard je izjavio da ga neizbor na Allstar još više motivira da pokaže svima da su u krivu. Jedva čekamo videti što nam sprema!

9 Denver Nuggets

Score: 21-24

OFF Rating – 111,7 (7/30)

DEF Rating – 112,4 (28/30)

Priča sezone u Denveru je naš Nikola Jokić. Mislim da niko nije očekivao baš ovakvu sezonu od našeg centra. Brojke koje ostvaruje u zadnjih mesec danas su nestvarne. Oborio je mnoge rekorde i pravi je dragulj ove ekipe i kamen temeljac ove ekipe. Napad im blista na Jokićevim leđima, jednostavno toliko asista i dobrih dodavanja podeli sa vrha reketa da je svima lakše igrati. Rookie Murray je imao nekoliko vrhunskih utakmicu i pokazao je da može zabijati i na najvišem nivou. Faried je i dalje beskoristan u obrani, no razvio je odlično partnerstvo s Jokićem u napadu. Galinari je najbolji posle našeg centra i napokon igra sezonu bez povreda. Sjajan je u napadu, zabija, ulazi pod koš i ostvaruje odlične brojke. Ova ekipa Nuggetsa izgleda jako zabavno, no za neki veći uspeh obranu moraju popraviti. Skoro su zadnji u ligi na tom mestu i džaba im onda top 10 napad kada ne mogu ništa obraniti. A svi znamo onu izreku: “Napad osvaja utakmice, a obrana prvenstvo…”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*