Super Dario!

Da nema njegovog saigrača iz Phile, Joela Embiida, Dario Šarić bi bio najozbiljniji kandidat za rooki igrača ove 2016-17 sezone u NBA. U ovoj sezoni Dario, koji je u Phili počeo kao starter, a nakon dolaska Ilyasove ulazi sa klupe, beleži vrlo zapaženih – 10.3 poena, 5.7 skokova, i 1.7 asistencija za 24.1 minutu po meču.

Philadelphia i dalje nije među top timovima u NBA kada je učinak u pitanju, ali su jedan od najatraktivnijih i najuzbudljivijih timova, koji je od prošlosezonskog loosera, nakon sjajne januarske serije došla do toga da se o njoj priča kao o kandidatu za play off. Zamislite da je Embiid na 100 % svojih mogućnosti, da se prvi pick 2016 Simmons nije povredio, i da je Dario raspložen i prkosan kakav jeste – ovoj Phili bi malo koji tim mogao parirati.

Dvocifreni februar

A Dario igra sve bolje. Kažu da igra kao veteran, koji ima sezone i sezone iza sebe. Na poslednja dva meča zabio je 20 i više poena, a protiv Magica je odigrao najbolju utakmicu NBA karijere gde je postigao 24 poena i imao 8 skokova. Njegov februarski učinak još je impresivniji.

“Strašno sam uzbuđen. Toliko radim svaki dan i sad napokon vidim da mi se taj trud isplati. Čovjek se jednostavno osjeća strašno ponosno na sebe. Presretan sam, mislim da nikad u karijeri nisam bio ovako sretan. Možda to nije dobro, ali je tako”, rekao je Šarić (22) nakon velike predstave u Orlandu.

Velemajstorski potezi

Dario nam je već u ovoj sezoni podario nekoliko sjajnih i nesvakidašnjih poteza. Košarkaški geni i dalmatinski dišpet nešto su što od njega čine vrhunskog igrača, to je još u Efesu prepoznao veliki Duda Ivković koji ga je obožavao.

Tako je bio u meču protiv Raptorsa kada je na trenerovo urlanje, Dario odgovorio sa dve blokade u istom napadu:

..ili u meču protiv Celticsa, kada je u stilu Michaela Jordana, Dario slomio Jarepka:

Košarkaški geni

‘Je l’ me Dario može dobit u šutiranju trica? Teško, ha, ha. Još mora puno raditi za to’, sa smiješkom govori otac Predrag Šarić, legenda KK Šibenik i jugoslovenske / hrvatske košarke.

Predrag je bio povremeni državni reprezentativac, najbolji strelac Šibenke u istoriji, koji je 1980-ih je igrao sa legendarnim Draženom Petrovićem, u generaciji koja je ušla u 1. ligu i igrala dvaput završnicu Kupa Radivoja Koraća (1981./82. i 1982./83.). I mama Veselinka bila je sjajna košarkašica, koja je nastupala za šibenski klub Elemes.

“Dario je bio nemirno dijete, majka ga je vodila na košarkaške treninge da može na miru popiti kavu. Još u vrtiću počeo je trenirati košarku kod Nine Jelavića koji je bio trener i Draženu Petroviću. S pet godina vodili smo ga na treninge dvaput tjedno”, priseća se Predrag Šarić.

1 Trackback / Pingback

  1. Igrač meseca: Dario Šarić, Philadelphia 76ers - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*