Nuggetsi i Blazersi razmenili centre!!

Naš centar Jusuf Nurkić napokon je pronašao novu ekipu. Tradean je za Masona Plumleea iz Blazersa. Odlična vest za Jusufa. Sada će napokon dobiti priliku za igru, da ponovno počne pružati predstave sa početka sezone. Upada u ekipu sa neverovatnim bekovskim parom Lillard-McCollum. Sada su napokon dobili pravog centra koji može igrati leđima, što već dugo godina nisu imali.

Nuggetsi s druge strane dobijaju možda i najboljeg od braće Plumlee. Mason se dokazao, pogotovo prošle sezone kada je bio jedan od boljih igrača Blazersa. Iznimno pokretan, verujem da će razviti odlično partnerstvo s Jokićem, jer i Mason dosta dobro čita igru.

Što se tiče detalja tradea Blazersi su dali Masona i pick 2. runde 2018. godine, a Nuggetsi Juku i pick 1. runde 2017. godine. Dobar trade za obe ekipe, Nuggetsi dali Jusufa koji nije imao mesta pored Jokića, a Blazersi su znali da će teško produžiti ugovor s Milesom (dali ogromne novce Crabbeu i Turneru), a zauzvrat dobili centra koji će im sigurno unaprediti igru u low postu.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Nurkić tradeovan, ostali u 'izlogu' - Ostatak Sveta
  2. Jokić i Plumlee - najbolji visoki passing duo u ligi ? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*