Ostatak sveta sa Jokerom i Dariom preslišao Amere!

Izvor: Getty images/Ronald Martinez

Iako je revijalnog karaktera, meč ‘Zvezda u usponu’ koji se igra prvog dana All Star vikenda, uvek je dodatni motiv za rookije i sophmore da pokažu ono najbolje.

„Isprašićemo ih,“ poručio je Nikola Jokić koji je ove godine, uz Daria Šarića, nastupao u Timu sveta. I bi tako.

Joker i Dario starteri

Ostatak sveta pobedio je selekciju igrača iz SAD-a, sa 150 – 141, a naši su bili vrlo zapaženi. Nikola Jokić i Dario Šarić počeli su kao starteri. Jokić je za 21 minutu imao 12 poena (9-6 iz igre), 11 skokova i 8 asistencije, i 3 ukradene lopte, dok je Dario postigao 17 poena (10-7 iz igre), 5 skokova i 4 asistencije.

Jokićeve asistencije, bile su posebno dojmljive. Ako ne verujete, pitajte Porzingisa i Hielda:

Dario je skakao, dodavao, i zakucavao:

Murray MVP

NBA.com

Meč je obeležio rookie Nuggetsa, i Jokićev saigrač, Jamal Murray koji je završio utakmicu sa 36 poena i 11 asistencija, a uz rame su mu bili Buddy Hield iz Pelicansa (28 p, 6 sk) i Krisatps Porzingis iz Knicska (24 poena, 10 sk). Kod Amerikanaca su najefikasniji bili Frank Kaminsky (33 po), Karl-Anthony Towns (24 p, 11 sk), i Jonathon Simmons (19 p).

“Osećao sam to. Samo sam igrao basket, i nisam ništa forsirao,” rekao je Murray. “Momci su mi govorili da šutiram. Navijači su mi vikali da šutiram. Momci su mi otvarali prostor, i ja sam samo to iskoristio”.

Uzbuđenja tek slede

U noći između subote i nedelje, na programu u Nju Orleansu su takmičenja u zakucavanju, šutiranju trojki, kao i veštinama, gde će učestvovati Nikola Jokić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*