Rose u Wolvsima?!

Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

Iako ne igra na očekivanom nivou, Derrick Rose iz New York Knicska tražena je roba na NBA pijaci. Rose ovoga leta postaje slobodni agent, a kako javlja ESPN u svojim redovima žele da ga vide Timberwolvsi. To nije slučajno, jer tim iz Minnesote vodi Tom Thibodeau sa kojim je Rose uspešno radio u Bullsima, u vreme kada je bio MVP lige.

Rose u ovoj sezoni beleži 17.7 poena, 4.5 asistencija i 3.9 skoka po meču, uz 46.2 % šuta iz igre, što je ispod njegovog MVP proseka iz 2011 (21.8 poena, 6.8 asistencija, i 3.6 skokova), ali ne izgleda loše, posebno znajući da trener Tibo može samo pozitivno uticati na Rosea, i ponuditi mu lidersku ulogu u Wolvsima.

SLAM Online

Pitanje je – koga bi Timberwolvsi mogli ponuditi u zamenu za Rosea. Prva je opcija svakako Ricky Rubio. Rubio u poslednje vreme igrao odlično, posebno je efektan u napadu. I dok na nivou cele sezone beleži 8.9 poena i 8.4 asistencije, uz 38.6 % šuta iz igre, u februaru te brojke izgledaju mnogo bolje – u 9 utakmica Rubio ima double double prosek od 11.8 poena i 10 asistencija po meču, no i dalje loš šut iz igre (39.3 %). Kada se porede ovi proseci čini se da Wolvsi dobijaju pojačanje, za razliku od Knicksa, koji bi mogli tražiti još nešto. Zato je realno da put New Yorka ode i još jedan igrač, Shabazz Muhammad koji dobija sve manje prilike za igru (19.6 minuta po meču), ali je i dalje vrlo efikasan (9.6 poena).

1 Trackback / Pingback

  1. Bjelica put "Velike jabuke"? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*