Veliko priznanje za Divca i Webbera

Legendarni saigrači iz zlatnog dobra Sacramento Kingsa, naš Vlade Divac i Chris Webber nalaze se na dužoj listi kandidata za košarkašku Kuću slavnih. Na listi se nalaze imena i drugih poznatih košarkaša, poput Tracy McGradya, Bena Wallaca, itd.

Na nedavnom Allstaru u New Orleansu objavljena su imena konačnih finalista za ulazak u Kuću slavnih. I Divac i Webber su ušli u zadnji krug odabranika. Konačna lista igrača koji će ući u HoF saznati će se 3. aprila na NCAA Final fouru održanom u Phoenixu, Arizona.

Divac i Webber bili su deo sjajne generacije Kingsa, uz Bibbija, Christia, i Stojakovića, koja je u sezoni 2001-2002 u dramatičnom finalu zapadne Konferencije poražena od LA Lakersa (3-4) iako je po mnogima igrala najatraktivniju i najbolju košarku tih godina.

Vlade Divac, div iz Prijepolja, jedan je od sedam igrača u NBA istoriji koji su zabeležili 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Trenutno obavlja dužnost generalnog menadžera u Sacramento Kingsima, po mnogima ne toliko uspešno u poređenju sa njegovim igračkim učinkom. Divac je jedan od četiri Evropljana čiji je dres penzionisan u NBA.

Tokom svoje karijere, Webber koji je bio prvi pick na draftu 1993. godine, beležio je 20.7 poena i 9.8 skokova po meču, uz odličan prosek od 4.2 asistencije za jednog visokog igrača. U Kingsima su ti proseci bili još bolji – 23.5 poena i 10.6 skokova po meču, gde još uvek drži rekord po broju skokova u jednom meču – 26. Dok je nosio dres Kingsa, Webber je tri puta biran na All Star.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*