Noel odlazi u Mavse!

Sixersi su celo vreme pokušali tradeati Okafora, no izgleda da nisu uspeli naći dovoljno dobru ponudu. Zato su se okrenuli Noelu i njega poslali u Dallas Maverickse. Dobili su solidan paket za njega. Put perspektivne Phille je otišao krilni igrač Justin Anderson, Andrija Bogut te su dobili i pick prve runde.

Anderson je solidan swingman, igrač druge godine, no ipak je puno više pokazao u svojoj rookie sezoni. Ove godine dolaskom Barnesa mintaža mu se smanjila no u Sixersima bi trebao imati dosta prilika. Pogotovo dok još nema Simmonsa. Prošle godine je bio na prosecima od 6,5 poena i 2,9 skokova. Snažan je i dobar obrambeni igrač i mogao bi biti bitan šraf u budućnosti Phille ako se razvije na pravi način.

Bogut je verovatno samo privremeno došao, te će otkupiti svoj ugovor i potpisati za nekog contendera. Najzglednija opcija su Cavsi. Ovo je gotovo siguran rasplet događaja, jer nikako se ne uklapa u budućnost Phille. Imaju već dosta centara koji su skloni povredama, još jedan koji ujedno ima i dosta godina, im nije potreban.

S druge strane Mavsi su napokon dobili obrambenog centra. Čitavu sezonu su imali propuh pod košem, tu poziciju su krpali s Dirkom koji ni u svojim najboljim danima nije bio strah i trepet pod obručima. Instantno će popraviti i obrambeni skok koji je bio velika boljka ove ekipe.

Dobar trade za obe strane, ostaje nam samo videti hoće li i Okafor otići ili su ga ipak odlučili zadržati.

1 Trackback / Pingback

  1. Trade deadline LIVE ! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*