Sixersi ostaju bez zvezde !

Potvrđeno je! Nažalost Ben Simmons se neće vraćati na parket ove sezone! GM Sixersa Colangelo je to izjavio na nedavnoj konferenciji za štampu. Po njegovim rečima Simmons je slomljen tom odlukom.

Nedavno je ipak počeo trenirati s ekipom, te je uskoro čak trebao i proigrati. Prognoze su bili optimistične no po zadnjim pretragama odlučeno je drugačije. Doktori su konstatirali da njegovo stopalo nije dovoljno zacelilo, te da oporavak traje sporije od očekivanog. Simmons se povredio u oktobru na trening kampu prije početka sezone. Prvi pick Sixersa nakon Iversona 1996. još nije uvek se nije skinio za ekipu u regularnoj sezoni. Na letnoj ligi je pokazao potencijal s kojim je dominirao na LSU i trener i uprava su imali velika očekivanja u ovoj sezoni za njega.

Osim toga Colangelo je doneo još loših vesti za navijače Sixersa. Njihov najbolji igrač ove sezone Joel Embiid će propustiti barem još 4 utakmice. Povredio se nedavno protiv Blazersa. Isprva nije izgledalo kao teža povreda, no sada se oteglo na čak da je odigrao samo jednu od 14 zadnjih utakmica. Ali Sixersi bez svoja dva najveća potencijala guraju odlično. Predvođeni još jednom rookie senzacijom, našim Dariom Šarićem igraju odličnu košarku. Dario je u zadnjih desetak tekmi najbolji igrač Phille i dokazao je da će biti bitan šraf u budućnosti. Čak i kada se ova dvojica vrate.

1 Trackback / Pingback

  1. Kralj sezone za Embiida - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*