Wade out do kraja sezone!

Wade se vratio u rodni grad. Sve je izgledalo odlično pre početka sezone, potpisali su Ronda, Butler je bio tu kao jedan od najboljih two way igrača lige. No stvari su brzo krenule u krivom smeru. Totalno kriv izbor igrača, loša kemija i svađe unutar ekipe su uništile Bullse koji su sada tek na 10. mestu Istoka. Kako stvari stoje daleko su od playoffa i čini se da je ova sezone propala.

WADE RAZOČARAN U MLADE IGRAČE BULLSA!

A sezone je završena i za Wadea. U utakmici protiv Grizzliesa sudario se sa Randolphom u zadnjoj četvrtini i napustio je utakmicu. Povredio je lakat i činilo se da povreda nije toliko teška. No daljnim pretragama i skreniranjima ruke utvrdilo se da je Wadeu pukla kost i da to znači da je out do kraja sezone. Jako težak udarac za Bullse koji su se unatoč lošoj situaciji u klubu ipak nadali playoffu.

Wade je ove sezone bio na prosecima od 18,6 poena i 4,5 skoka. Ovo mu je najgori prosek još od rookie sezone, a isto tako i prosek šuta od 43,4 je najlošiji ikada. Jedino je popravio trojke koje gađa sa 31,5% i to mu je drugi najbolji ikada. Iako je bilo dosta razdora u Bullsima ipak uz Butlera Wade im je bio najbitniji igrač. Veteranski je povukao nekoliko utakmica i takvo iskustvo je neprocenjivo na terenu. No sada će se morati snaći bez njega. Playoff je gotovo nedostižan i možda je ovo znak upravi Bullsa da krenu u rebuilding.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*