Najbolja klupa lige!

gettyimages.com

Širina rostera je jedna od najbitnijih stavki u NBA ligi. Imati dobar raspon igrača koji mogu biti korisni su ključni ukoliko želite biti konkurentna ekipa. Iscrpljujuća sezona, puno back to back utakmica i roadtripova, pravo je čudo kako igrači ostaju sveži kroz čitavu godinu. Zato je bitno imati dobre rezerve, kada prvotimci sede da rezultat ne pada. Imamo primer Wizardsa koji su imali jednu od najgorih klupa lige. Dolaskom Jenningsa i Bogdanovića stanje se popravilo, te su se starteri morali puno manje trošiti. Došli su do nekih pobeda, protiv slabijih ekipa, čisto na račun dugačke i dobre klupe. Ovde smo da pređemo Top 5 klupa lige, stvari koja donosi veliku prednost u regularnoj sezoni.

5 Miami Heat

Spoelstra je napravio čudo u South Beachu. Napravio je praktički iz ničega playoff ekipu, a mnogo toga može zahvaliti svojoj klupi. Predvode ih dva Johnsona, James i Tyler. Jedan je neumorno visoko krilo, pravi fajter koji se ne boji ničega. James je vrlo dobar šuter, a u obrani je fantastičan. Odličan je glue guy, zatvara sve rupe u obrani, a u napadu zabija kada treba. Najefikasniji je strelac s klupe i čovek koji čini razliku. Drugi Johnson, Tyler je Rileyevo otkriće prošle sezone. Početkom ove godine je potpisao novi višegodišnji ugovor, te možemo reći kako ga je zasada opravdao. Daje ritam igri svoje ekipe kada uđe s klupe. Ima odlične fizikalije što ga čini dobrim obrambenim igračem. Dobar je i šuter tako da s lakoćom zabija protiv drugih obrana. Osim njih dvojice najveća snaga ove klupe je gomila solidnih role player igrača. Dragić, Waiter i Tyler su zaduženi za zabijanje koševa izvana, a ostatak je tu da igra obranu krvavih koljena. Tako je Spoelstra od večine D-league igrača napravio pravi NBA klupu.

(Photo by Issac Baldizon/NBAE via Getty Images)

4 Toronto Raptors

Top 5 ekipa Istoka je tradeovima došla do odlične podrške s klupe. Doveli su Ibaku i Tuckera preko tradea i time bitno ojačali rotaciju. Siakam se pokazao kao solidno rešenje u svojoj rookie sezoni, pogotovo u obrani. Nogueira je koristan, u napadu zna svoje mesto, dok je dobar zaštitnik obruča. Najbitnija stvar dolaskom Ibake je prelazak Pattersona na klupi. Smanji su njegovu potrošnju, jer je on bio idealan igrač za Caseyeve postave. Vrlo dobar u obrani, energičan i dobar skakač. U napadu opet imaj odličan šut i širi obranu i time otvara prostor Lowryu i Derozanu prostor za ulaze. Joseph se pokazao kao jedan od bolji back up playeva lige, dok je Powell svojim igrama naterao navijače Raptorsa da potpuno zaborave Rossa. Tu je još stigao i Tucker koji je idealan dodatak u vidu veteranskog iskustva, te solidnog balansa između napada i obrane. Klasičan 3-D igrač koji će biti idealna zamena za Carrola.

3 Houston Rockets

Najbolja napadačka ekipa lige uvelike ovisi o svojoj petorci kojom ordinira James Harden. No glavni razlog zašto su 3. ekipa Zapada je njihova jaka klupa. Kada postave svoju smallball petorku sa Andersonom, Gordonom i Dekkerom obično rade ogromnu razliku protiv drugih postava. Sada im se još priključio i sjajni Lou Williams tako je ova klupa postala još jača. Prvi puta u istoriji imamo 2 kandidata za 6.igrača u istoj ekipi. To su Eric Gordon i pridošlica Williams. Gordon napokon igra sezone bez većih povreda. Sada mu je puno lakše kada igra s drugim petrokama gde može dominirati bez problema. U početku sezone je bio na neverovatnim postotcima šuta. S vremenom je to malo opalo no Gordon je i dalje u sjajnom formi. Veliku energiju prilikom svog ulaska daju i Dekker koji je strašno koristan, te Harell i veteran Nene. Duboka rotacija, puno opcija za DAnthony, daju dovoljno prilike Hardenu da odmori bez da rezultat pati.

2 Washington Wizards

Na početku sezone najslabiji deo ekipe. Praktički je samo Oubre donosio koliku toliku konstantnu produkciju. Mahimni je bio većinom povređen, Burke je previše oscilirao i Brooks je imao velikih problema. Petroka je bila sjajna, jedna od najboljih u NBA i uprava je morala reagirati. U prelazom roku su od jedna od najslabijih postali jedna od najjači klupa lige. Doveli su šutera Bogdanovića koji se savršeno uklapa u napad Wizardsa. Koriste gotovo iste akcije kao i za Beala, a Babo je odgovorio sjajnom formom i najboljim utakmicama sezone. Uz njega je pristigao i Jennings, odličan back up koji donosi jednu razinu više od Burkea i Satoranskog. Mahimni se napokon oporavio, te sada i po košem imaju dobar oslonac, a Smith svoju rolu odrađuje i više nego pošteno. Jedini problem im je lošija obrana, najviše zbog Bojana koji je i dalje velika rupa, no trojac Oubre- Smith- Mahinmi ima kvalitet da pokrpa sve rupe.

hoopshabit.com

1 San Antonio Spurs

Neverovatno je kako Popović i uprava Spursa uspeva raditi ovakve stvari iz godine u godinu. Opet su napravili sjajan posao u offsezoni i napunili klupu sjajnim igračim koje Pop maksimalno koristi. Počnimo od možda i najbolje back up playa lige, Patty Millsa. Nakon odličnog nastupa u Olimpijadi (osim utakmice protiv Srbije) Patty je nastavio istim putem u NBA. Sjajan u napadu, odličan u obrani uskoro će preuzeti startno mesto od Parkera. Manu Ginobili je i s 39 godina vrlo koristan igrač, nije veliki propuh u obrani, no ostatak ekipe to uspeva pokriti bez problema. Imaju i Simmonsa, bivšeg MVP-a D-lige koji je sjajna atleta. Igra odličnu obranu (pitajte samo Currya u prvoj utakmici sezone) i postao je još jedan Popov “izmišljeni igrač”. David Lee je odličan po koševima, a s njim u paru su ili Gasol, koji igra bolje kao rezerva, ili obrambena neman Dedmon. Uz sve njih izdvojili bi i mladog Browna koji bi po našem mišljenju trebao biti novi “Popov igrač”. Nazvan Baby Jamal Crawford, neshvatljivo je pao na draftu, pravo u ruke Gregu. Verujemo da je on idući nebrušeni talent Spursa koji bi mogao iznenaditi već iduće sezone.

gettyimages.com

1 Trackback / Pingback

  1. Najava playoffa: Dvoboj braće Gasol! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*