Najava playoffa: Nurkić protiv Warriorsa!

Imamo još 2 dana regularne sezone. Većina stvari je već rešena, a ostala se samo borba za zadnja 2 mesta na Istoku. Kao što znamo, Bullsi, Pacersi i Heat su u konkurenciji za ta 2 mesta i sutra ćemo videti ko će se na kraju uspeti plasirati. S druge strane na Zapadu situacije je veće rešena, imali smo konačnu tablicu još neki dana kada su Jokić i Nuggetsi izgubili strašnom Westovom trojkom sa sirenom. To je bio znak Blazersima da se krenu pripremati za Warriorse. Jedina ostala dvojba je ona između Jazza i Clippersa oko toga koja će ekipa imati prednost domaćeg terena.

Učinak sezone

Warriorsi su prva ekipa lige po scoreu. Također ih s lakoćom možemo nazvati i najboljom ekipom s obzirom da je i statistika ide u njihovu korist. Prvi su po napadačkom ratingu, a drugi po obrambenom. Što se tiče rostera tu nema nikakvog prigovora, iako su napravili dosta promena od prošlogodišnje ekipe. Oslabili su klupu i zamenili centre i krila, no pada u njihovoj igri nije bilo. Najbolji igrač ove ekipe od povrede je bio Kevin Durant. Pridošlica iz Thundera, je bio sjajan i u napadu i u obrani. U napadu je imao najbolje postotke karijere, nije puno solirao i to mu je donelo veću efikasnost. Što se tiče obrane, tu je bio neka vrsta korektora, najbolji je bloker ekipe, i činilo se kako je preuzeo glavnu palicu od Currya. No došlo je do nezgodne povrede koljena koja ga je izbacila na preko mesec dana i Warriorsi su se našli u problemu. Počeli su igrati jako loše, imali najgoru seriju otkada je Kerr na klupu. Izgubili su 3 zaredom, no Curry i Klay su se probudili te odigrali odličan finiš sezone i uzeli 13 utakmica zaredom. Sada su na 10-1 scoreu u zadnjim utakmicama, s tim da su sinoć izgubili od Jazza kada su uigravali Duranta koji se vratio.

Blazersi su tek pred kraj sezone ubacili u brzinu više (doveli su Nurkića) i izborili playoff nauštrb Nuggetsa i drugog našeg centra Jokića. Loša su obrambena ekipe, tek su 24. u ligi po tom pitanju, dok je napad solidan i tu su na 11. mestu lige. Veliki pomak su doživili s Nurkićevim dolaskom, te su tada krenuli u seriju s kojom su i izborili playoff. Sudar ove 2 ekipe je sudar 2 ekipe u najboljoj formi u zadnje vreme. Iako su izgubili Nurkića, Lillard se utakmicom karijere pobrinuo da forma ne padne, a Vonleh je polaganjem sa sirenom sinoć srušio Spurse i tako ostavio Blazerse na 8-2 u završnih 10 utakmica. Ove godine je 4-0 za Warriorse u međusobnim duelima.

Prediction: Warriors in 5

Iako se nadamo nekom iznenađenju (pogotovo zbog Nurkića) moramo biti realni i dati prednost Warriorsima. Sve osim Velikog finala biti će neugodno iznenađenje za njih. Curry i Klay su u zadnjih 15 utakmicu uhvatili formu iz prošle sezone, a Durant se vratio i iskoristiti će nekoliko zadnjih utakmica kako bi i njega vratili. Najveća prednost je Warriorsa je obrana. Pokretiljiva petorka s Durantom i Greenom na centru je praktički nezaustavljiva, a u obrani sve preuzimaju. Možda i nenadoknadiv hendikep je povreda Nurkića. Verovatno će se vratiti u ovoj seriji, no pitanje je u kakvoj će biti formi. On ima neverovatan uticaj na igru Blazersa, i u napadu i u obrani. U napadu odlično otvara prostor bekovima, a u low postu nema igrača u Warriorsima koji bi ga mogao zaustaviti. U obrani je odličan rim protector, a mogao bi čak i ispratiti ovu nisku postavu Warriorsa.

Key Players:

Warriors- Step Curry

Iako se Durant vratio dajemo prednost Curryu. Velika je verovatnost da će Kevin i dalje tražiti formu,barem prve 2,3 utakmice, a tu onda na scenu stupa Steph. Ima za protivnika Lillarda koji je verovatno najgori obrambeni igrač od ovih “Superstar” bekova i Curry će se moći nazabijati protiv njega. U odličnoj je formi, onoj MVP-evskoj, a Curry kada tako igra nemoguće ga je čuvati.

Blazers – Jusuf Nurkić

Nismo se odlučili ovde za Lillarda ili McColluma jer bez Juke Blazersi će ovde verovatno dobiti metlu. S njim imaju šanse uzeti jednu ili dve utakmice. Pisali smo već o njegovom uticaju na igru Blazersa, a kako ove u ekipi Warriorsa nema nitko ko će ga zaustaviti u postu, mogao bi dominirati i Blazersi će sigurno uzeti barem jednu utakmicu.

1 Trackback / Pingback

  1. Play off 2016 - 17: Počinje borba za najboljeg - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*