Drama: Cavsi preživeli dramu, poveli sa 1-0!

Cavsi branili pobedu na kraju

Dočekali smo početak playoffa! Prvi na teren su krenuli Cavsi i Pacersi. Odmah u startu sudar dva stara znanca Lebrona i Paula Georgea. Ovo je bila dosta neobična playoff utakmica. Zabijeno je dosta koševa s obe strane i ne možemo baš reći da smo videli neku playoff obranu. Cavsi su ponovo skoro od gotovog napravili veresiju, i na kraju su strepeli za pobedu. Promašaj Milesa u poslednjim sekundama, i ostalo je 109 – 108 za Cleveland.

Lebron je postigao 32 poena i imao je 13 asistencija, Irving 23 poena i 6 asistencija, Thompson 8 poena i 13 skokova. Kod Pacersa George 29 poena i 7 asistencija, a Lance Stephenson 16 poena i 7 skokova.

Utakmicu je otvorio Love sa 2 pogođena bacanja, da bi idući napad George ubacio trojku i nagovestio dobru utakmicu. Nakon toga igralo se koš za koš i ni jedna ekipa nije ostvarila osetnu prednost. Pacerse je u igri držao Paul George s 2 pogođene trojke. Ovo je bila izuzetno efikasna četvrtina u kojoj su obe ekipe skoro prešle 30 poena. Pacersi su stali na 29, a Cavsi su ubacili 34. Sa jedne strane dominira Lebron, uz Love i Kuriea:

Na drugoj strani, Paul George pravi probleme odbrani cavsa, nezaustavljiv je:

Drugi deo je otvorio Brooks sa trojkom, a nakon Lebronovog polaganja opet se igra koš za koš. U ovoj četvrtini odličan je bio Love sa nekoliko iskusno iznuđenih faulova i skokova u napadu. Obe ekipe imaju jako visok postotak šuta, Pacersi su na ravno 50%, dok su Cavsi još i bolji sa 61%. Sevaju trojke na obe strane, Pacersi su pogodili čak 7 puta iz 13 pokušaja, dok su Cavsi ubacili jednu manje iz 14 pokušaja. Kod Cavsa najbolji je “Veliki trojac” Lebron – Irving i Love.

Lebron odlično asistira, Irving je na 15 poena, a Love je izvukao sredinu druge četvrtine sa nekoliko koševa. Pacerse trenutno u igri drži George sa 18 poena, a dobar je i Ellis sa 9 koševa.

Rezultatski neizvesna bila je i treća četvrtina. Lebron je pokazao zašto je trenutno najbolji igrač u ligi. Povezivao je sve konce igre u svom timu, a kada nije bio na terenu Pacersi su uspevali da smanje vođstvo. Precizan je i Kyrie Irving, no ne treba zaboraviti sjajnog Tristana Thompsona koji gospodari reketima, kako svojim tako i protivničkim. Evo akcije u kojoj je uhvatio loptu pod protivničkim košem i asistirao Irvingu za poen:

Kyrie and Tristan stay with it for the #RightCombination in #CavsPacers!

Posted by Cleveland Cavaliers on Saturday, April 15, 2017

Poslednja četvrtina kao da je ukleta za Cavse u ovoj sezoni. Iako su imali i dvocifreno vođstvo to ništa nije značilo, i nakon serije promašenih zicera, gosti prave seriju od 11 -0 za nešto više od 3 minute i 3:31 do kraja trojkom Teague poveli su po prvi put sa 105 – 103. Lebron i Kyrie ispravljaju to, pa je 1 minutu do kraja 109 -104 za Cavse. U ovoj četvrtini Lance Stephenson igra fantastično (već je na 16 poena).

Kyrie Irving krade dve ključne lopte u samom finišu meča, i direktno utiče na ovaj preokret. No, George u samom finišu meča trojkom šokirao domaćina, donosi – 1 svom timu, a u narednom napadu Lebron na 20 sekundi do kraja promašuje šut za tri. Indiana ima napad za pobedu.

Lue je jako dobro postavio ekipu za zadnji napad. Udvajali su Georgea koji se prvi puta rešio lopte, te su Cavsi faulirali. Nisu bili u bonusu i bila je lopta sastrane. George opet prima loptu, no Lebron ponovo kreće u udvajanje, Paul dodaje Milesu koji promašuje sa sirenom šut preko Jeffersona. Lopta je bila kratka i Cavsi osiguravaju skok i provlače se, te uzimaju 1-0 vodstvo u seriji!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*