Nene raketirao Thundere!

twitter.com

Harden je juče imao očajnu utakmicu. Roberson i obrana Thundera ga ja potpuno limitirala, no nisu misili na na jednog momka. Nene je odigrao utakmicu karijere i ubacio je 28 poena bez promašaja, uključujući ključni faul koš. Bio je nezaustavljiv pod obručima i izdominirao je Adamsa i Kantera.

Utakmica je opet počela veliki vodstvom Thundera. Iskontirali su Rakete, a Grant se nazakucavao. West je opet dobro vukao ekipu u prvom delu, davao pravovremene pasove i zabijao kada treba. Rocketse je u igri držao Nene kada je ušao u igru, a istakao se i Ariza koji je sinoć napokon nešto ubacio. Westbrook je imao triple double učinak već do poluvremena, a zadnji skok je uhvatio u poslednjim sekundama.

Na početku drugog dela Thunderi još jednom odlično kreću. Rade 10-2 seriju, odvajaju se, no Rocketsi do kraja četvrtine vraćaju rezultat u egal. U zadnjoj dionici Rocketsi preuzimaju vodstvo, i onda počinje šou. Namerno fauliraju Robersona koji nije mogao kupiti koš s bacanja. Ukupni šut 2/12 ! Na obe strane smo videli dosta diskutabilnih sudačkih odluka, prvo Hardenova i Westova 3 bacanja, a kasnije i Hardenovo odgurivanje koje je prošlo nesankcionisano.

20 sekundi do kraja Adams je namerno promašio bacanja, te uhvatio skok, dodao Westu koji odmah pogađa trojku i vraća na samo 1 razlike. No nisu radili faul i lopta dolazi do Nenea i dešava se najgori mogući scenarij, faul koš i tu je bio kraj utakmice za Thundere

Nene je uspio nadskakati i zabiti više poena nego čitava klupa Thundera. Osim njega Gordon i Williams su ubacili po 18 poena , a Harden je stao na 14. Kod Thundera Westbrook je ubilježio triple double sa 35 poena i po 14 asista i skokova. Adams je bio dobar i ubacio je 18 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*