Celticsi i Clippersi u pregovorima?

Photo: LA Times

Kako smo pisali neki dan Blake Griffin je verovatno ovom povredom završio svoju karijeru u Clippersima. Nemogućnost prolaska u playoffu, sezone pune frustracija s povredama i Blakeu je izgleda prekipilo. Prema zadnjim informacijama iz izvora bliskih NBA ligi Clippersi i Celticsi su u pregovorima oko tradea za Blakea.

Griffin je free agent ovo leto, ali svakako Kelti trebaju pristanak Clippersa da krenu u pregovore s krilnim centrom. Baš kao i Cavsi kada su dovodili Kevina Lovea iz Wolvesa. Znači da ti Blake potpisao novi ugovor s Clippsima i odmah bio tradean u Boston. LA će tražiti Crowdera + jednog od dvojca Smart/Bradleya + neki pickovi. Aingie je skupljao assete nekoliko godina, ima pickova na bacanje a jedino što mu sada treba je pravi superstar u ekipi. Bilo je priče oko Georgea za vremea trade roka, no na kraju ništa nije bilo od toga. No, da li je Griffin taj superstar koji fali Keltima?

Svakako bi doneo puno dobrih stvari. S Horfordom bi činio jedan od boljih centarskih tandema u ligi. Obojica imaju vrlo dobar pas, te mogu igrati leđima prema košu, a s Blakeom bi se svakako popravila i skok igra Bostona, što je trenutno najveća boljka. Uz verovatan dolazak našeg Žižića koji bi dodatno učvrstio taj deo igre, s Griffinom imamo legitinmog contendera. Thomas je odličan igrač, no već u prvom krugu Bullsi su maksimalno iskoristili njihove slabosti i da se Rondo nije povredio ko zna kako bi ta serija završila. A prema najavama on bi se trebao vratiti tako da je serija sada potpuno otvorena.

Ovaj trade bi svakako uzburkao NBA ligu. Već sada imaju jednog od najboljih mladih trenera u ligi Stevensa, Allstar beka Thomasa i vrlo dobru jezgru (Smart/Bradleya, Olynik + Top3 pick ovogodišnjeg drafta). Uz Griffina, Horforda i našeg Žižića pod koševima rešavaju svoje najveće probleme u reketu i postaju ozbiljna pretnja Cavsima na Istoku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*