Krilni centar testira tržište!

sportingnews.com

Krilni centar Hawksa je odlučio da će iskoristiti opt out opciju u svom ugovoru i da će testirati free agency ovo ljeto. Trebao je dobiti 21,2 miliona $ po ugovoru, no odlučio je riskirati te izaći na slobodno tržište. Sada bi mogao potpisati ugovor vredan i preko 30 miliona $, pa ovo možemo okarakterizirati kao dobar potez

Prije nekog vremena Millsap je natuknuo kako bi mogao napustiti Atlanta na kraju sezone. Trenutno najbolji igrač ekipe, koji je imao vrlo dobru seriju protiv Wizardsa, je na press konferenciji posle utakmice bio vrlo suzdržan oko svog ostanka u Atlanti. Iako bi višegodišnji ugovor bio svojevrstan rizik za Hawkse, teško da mogu pronaći igrača koji im bolje odgovara od njega.

Na pitanje novinara gde se vidi iduće sezone, dali želi ostati u Hawksima Paul je odgovorio -“Bilo mi je super u Atlanti ove 4 godine. Želim proširiti vidike i videti dokle može ići ova ekipa. Trenutno ne mogu tražiti više od njih. Ovde mi je bilo odlično, no sada se samo želim odmoriti i opustiti posle naporne serije. Nije vreme da razmišljam o tome.”-

(AP Photo/David Goldman)

Sličan odgovor je pružio i Paul George netom posle ispadanja od Cavsa. A kako sada stvari stoje Paul gotovo sigurno odlazi iz Pacerse. Da li je to slučaj i sa Millsapom? On je procveta u Hawksima otkako je došao iz Jazza. Svake godine (od 4 koje je proveo ovde) je bio Allstar i pravi glue guy za ovu ekipe. Čovek koji sve radi po malo, a opet je prva opcija u napadu. Uz sve to ima velike šanse i drugu godinu zaredom upasti u All-defence ekipu.

Ponavljamo, Paul ima 32 godine i neki ugovor koji traje pa makar i 4 godine je već rizik za Hawkse. Sigurno neće pružati brojke kao sada s 36 godina. No idealno se uklapa u ekipu, pravi je vođa, a koliko je bitan za ekipu govori podatak da je u zadnjoj odlučujućoj utakmici igrao čak  46 minuta. Postigao je 31 poen, imao 10 skokova, 7 asista i 4 ukradene lopte. Bila bi prava šteta za Hawkse da puste ovakvog igrača.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone 2017/18: Atlanta Hawks - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*