Rondo efekt!

Chicagotribune.com

Ove sezone smo doživeli svašta od Bullsa. Imali su neverovatno temperamentnu sezonu. Od odlične igre u početku sezone, do raspada na polovici kada se gotovo cela ekipa posvađala. Nakon toga hrabra borba za playoff i to bez Wadea, te do toga da dobiju Kelte 2 puta u TD Gardenu. Tada su izgledali kao ona ekipa s početka sezone. Odličan doprinos šutera Mirotića, standardno dobre partije zvezde Butlera, pa sve do preporođenog Ronda.

Nakon toga vratili su se starim navikama. Povreda Ronda i totalan raspad ekipe. Izgubili su 4. zaredom, i to 3 domaće utakmice. Totalan raspad sistema. No još gore od razočaravajućeg rezulata je izgledala igra Bullsa. Totalna nezainteresiranost u obrani. Niti malo “krvi” u igri, bezvoljnost pogotovo na zadnjoj utakmici. Pred svojim navijačima izgubili su utakmicu već u 3. četrvtini.

Najveći problem ekipe je bila ta nesretna povreda Ronda. Čim su izgubili njega, kao da su izgubili kompas. No niko nije uskočio iza njega. Katasrofalan nastup su imali svi rezervni playmakeri Bullsa. Hoidberg je prvo počeo sa Jerianom Grantom. Play pristigao iz Knicksa u Roseovom trade je počeo 3. utakmicu. U prve dvije je igrao, ali obje je ušao s klupe i ukupno odigrao 25 minuta. Prvi start u seriji i odmah katastrofalna partija. 6 poena, 1 skok i čak 4 izgubljene lopte za 15 minuta igre. Uz to bio je propuh i u obrani i dopustio je Thomasu da se razmaše. 4. utakmicu je također startao, no Hoidberg ga je trpio samo 5 minuta prije nego ga ja zakovao na klupu. Iduću je presedio, a u zadnjoj opet dobio 5 minuta.

Nakon njega priliku je imao nekadašnji rookie godine Carter Williams. Nakon neverovatne rookie sezone u kojoj je postao jedna od najvećih mladih zvezdi lige, totalno je propao. Svake sezone mu je opadao broj koševa, a promenio je i 3 ekipe. On je bio čovek koji je menjao Granta u prvim utakmicama bez Ronda. Igrao je prvu utakmicu 23 minuta no u iduće dvije odigrao je samo 11 minuta. Statistika je bila zanemariva, kao i njegova igra.

Zadnji je bio Isaiah Canaan. Zadnji u redu rezervnih playmakera koji u ovoj sezoni ima prosek od 15 minuta po sezoni. Zabijao prosečno 4,6 poena i ima 0,9 asista u proseku. Startao je u zadnje 2 utakmice i još je odigrao i najbolje od svih. U prva dva meča koja je igrao ubacio je svaki puta po 13 poena, a u zadnjem je stavio 9.

Lopta je presporo išla, opet su postali statični i naravno nisu ništa mogli pogoditi. Ponovo postaju ekipa iz sredine sezone. Rondo je u svoje 2 utakmice imao ukupno 20 asista, a u ostalim utakmicama svi rezervni playmakeri su imali ukupno 3 asista. Poražavajuća statistika koja pokazuje raspad Hoidbergovog sistema.

Što sad sledi za Bullse? Ispustili su 2-0 vodstvo i nisu pokazali nikakvu nameru da izbore 7. utakmice. Totalno su se raspali i manjak zainteresiranosti na terenu je zabrinjavajuć. Hoće li ići u rebuilding ili će probati spasiti od ove ekipe što se da spasiti?

 

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Pomeli bi ih da se nisam povredio!" - Ostatak Sveta
  2. Najveća iznenađenja playoffa! - Ostatak Sveta
  3. "Želimo iskoristiti ovu priliku, nećemo više gubiti vreme!" - Ostatak Sveta
  4. Ispod radara: Floor general is back! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*