“Ovu utakmicu sam igrao za nju.”

Videli smo još jedan spektakularan dvoboj u TD Gardenu. Sukob dvojice neverovatnih bekova Thomasa i Walla, te njihove impresivne partije. Početak je opet bio sjajan za goste. Wizardsi su odigrali furioznu četvrtinu, ubacili čak 42 poena u prvoj dionici i imali 13 poena prednosti. Dominira je Wall sa 19 poena, a činilo se kako će Wizardsi opet zadati dosta problema Keltima.

U drugoj dionici Kelti se bude. Thomas je ubacio 15 poena u prvoj i tako ih držao u životu, no ostatak ekipe je preuzeo stizanje rezultata. Uspeli su nadoknaditi tih 13 poena, te malo prije kraja poluvremena preći u vodstvo. Treća dionica je bila izjednačena no onda kreće Thomasov šou.

U zadnjoj četvrtini ubacio je ukupno 20 poena, te pogodio 2 bacanja za produžetak. -“Najmanje što mogu učiniti je igrati za nju.”- priča Thomas za svoju sestru koja je danas trebala proslaviti svoj 23. rođendan. -“Nije bilo šanse da presedim ovu utakmicu.”-

Na kraju je još i u produžetku izdominirao i ubacio 9 poena, te završio na ukupno 53, što je drugi najbolji rezultat u istoriji Kelta. -“Sjajno je biti u istoriji Celtica sa ovakvim sjajnim igračima. Ali dok ne osvojiš naslov ne možeš se smatrati za sjajnog igrača.”- rekao je Isaiah posle utakmice.

Na kraju regularnog dela Thomas Wizardsi su propustili svoje prilike, a u produžetku kao da se nisu ni pojavili. Porter je 33 sekunde pre kraja ubacio trojku za 2 poena prednosti. Nakon toga Thomas ubacuje 2 bacanja za poravnanje, da bi i Wall i Beal promašili šuteve za pobedu i dopustili Thomasu još jednu priliku. Što on naravno nije propustio. U produžetku je sve poene Wizardsa ubacio Oubre, a glavni igrači kao da su nestali s terena.

Ipak do produžetka su igrali jako dobro. Posebno impresivan je bio Wall koji je imao neviđen start utakmice. 19 poena i 6 asista u prvoj dionici (oboje rekord karijere u 1.čet) a na kraju je završio na 40 poena i 13 asista. Thomas je sinoć imao dostojnog protivnika. -“Dve ekipe su dale sve od sebe. Dva velika igrača su igrali odlično.”-izjavio je trener Wizardsa Brooks.

Kod Kelta Horford je ubacio 15 poena uz 12 skokova, a Crowder i Bradley su ubacili svaki po 14. Osim Walla dobar je bio i povređeni Morris, koji se čitavu utakmicu sukobljavao sa igračima Kelta, sa 16 poena i 6 skokova, dok su Beal i Gortat ubacili po 14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*