Velika gužva u Washingtonu!

Nije bilo lagano igrati sinoć u glavnom gradu. Udarci su leteli na sve strane, ljudi su izletali s parketa, a suci su imali pune ruke posla. 8 tehinčkih i 3 isključena za igrače Bostona i Washingtona. -“A pretpostavljam da je to playoff košarka. Mi ne volimo njih i oni ne vole nas.”-izjavio je vođa Kelta Thomas.

Wizardsi su opet kao i svaku utakmicu dosada imali veliku prednost u prvoj četvrtini. Prva utakmica je bila 16-0, druga 16-8 i svaki puta su ispustili vodstvo. Ovaj puta je bila malo drugačija priča. Napravili su 22-0 seriju, najviše zahvaljujući Porteru i našem Bojanu Bogdanoviću koji je odigrao sjajan meč. Sad nisu dopustili Thomasu da se razigra, a čitavu ekipu Kelta su držali ispod 35% šuta.

Napetost se mogla rezati u zraku, ove dve ekipa imaju nerešenih računa još iz regularne sezone, a i ova playoff serija obiluje grubostima. Pitajte samo Thomasa šta misli o tome…Sve je kulminiralo u drugoj četvrtini kada je isključen Oubre. Nakon jedno faula u napadu nasrnuo je na Olynika i tako zaradio flagrant 2 faul i isključenje.

Ni treneri nisu mirovali, te su i on pokupili tehničke greške zbog prigovora, a obojica su kritizirali suce kako su izgubili kontrolu nad utakmicom. Osim Oubrea još su isključenje zaradili i Jennings i Rozier i zadnoj četvrtini, a zbog toga nas je Steven podsetio na Sheeda svojim izjavama posle utakmice. Ponavljao je samo kako su Wizardsi odigrali dobar meč i da su obe ekipe dale sve od sebe.

Na kraju su Wizardsi dosta lagano došli do pobede. Nakon vodstva u prvoj četvrtini nisu se osvrtali do kraja i lagano došli do pobede. Šutirali su preko 45% iz igre, do su Kelte držali,kako smo spomenuli, ispod 35%. Babo je odigrao sjajan meč i jedan je od najzaslužnijih za pobedu. Ubacio je 19 poena uz 10 skokova i bio je predvodnik serije koja je na kraju i odlučila pobednika.

Wall je bio najefikasniji sa 24 poena i 8 asista i ovo mu je sada 9. zaredom utakmica sa 20+ poena i 7+ asista. To je nadužni niz u NBA istoriji. Gortat dominirao pod obručima sa 16 skokova, a ubacio je i 13 poena. Osim Babe i Porter se zaustavio na 19 poena, dok je Beal bio slabiji večeras sa 11 poena, ali je imao verovatno flop godine…

Kelti su bili loši, a Thomas je potpuno zaustavljen. Ubacio je tek 13 poena, a bolji od njega su bili samo Horford sa 16 i Crowder sa 14 poena. Bila je i loša skakačka predstava Celticsa, Crowder je bio najbolji skakač sa 7 uhvaćenih lopti, a Wizardsi su ukupno imali čak 20 skokova više.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*