“Očišćeni” i Raptorsi!

Lebron i Cavsi su bez većih problema pobedili Raptorse i 4. put zaredom. Završili su svoju seriju i sada mogu mirno čekati pobednika seriju između Celticsa i Wizardsa. Za Raptorse bez Lowrya,koji je i ovu utakmicu gledao pored klupe, ovo je bio prevelik zalogaj.

Meč je odlično počeo za domaćine. Cavsi su promašivali sve živo i stvorili su prednost od 11 poena. No nakon pogođenih 3/12 prvih šuteva za tri polako je počelo ulaziti. Do kraja prve četvrtine prednost se istopila i na kraju Cavsi dolaze do izjednačenja.

U drugoj dionici šut je potpuno proradio, Korver je odradio posao i Cavsi beže na osetniju prednost. Za vreme dok je Derozan odmarao Cavsi rade 17-7 seriju i polako se kreću odvajati. Korver je pogodio 4 trojke(jedna nije priznata) i ugradio 16 poena.

Nakon odmora Raptorsi na krilima Derozana i Ibake smanjuju razliku, a u zadnjoj se potpuno približavaju. Lowryeva zamena Joseph je odigrao odličan meč i držao je Toronto u igru. No onda je loptu preuzeo Irving i sa nekoliko sjajnih akcija prelomio utakmicu. Na sve to Lebron dodaje trojku i slavlje za Cavse može početi.

Cavsi su ovom utakmicom došli na samo 2 pobede od Showtimea Lakersa koji imaju rekord od 13 pobeda zaredom u playoffu. Lebron ide 7. puta zaredom u Konferencijsko finale, a Cavsi su postali prva ekipa koje je nakon naslova počistila protivnike u prva dva kruga.

Najzaslužniji ovom je svakako Lebron James koji je imao još jednu odličnu utakmicu. 35 poena, 9 skokova i 6 asista za “Kralja”. Odličan je bio i junak utakmice Irving sa 27 poena i 9 asista. Kyrie je bio “hladan” u prvom poluvremenu u ubacio je samo 11 poena. No na vreme se probudio, zabio sve poene u 11-2 seriji kojom je slomio Raptorse.

Kanađani svakako imaju za čime žaliti. Gradili su ekipu samo kako bi skinuli Cavse i nisu uspeli. Štaviše nazadovali su od prošle godine, jer su sada uzeli 2 pobede manje. Bitan faktor je bila i povreda prvog playa Lowrya koji je vukao povredu još iz regularne sezone, da bi u 3. utakmici završio svoju seriju.

Ovu utakmicu ga je Joseph odlično menjao i ubacio 20 poena uz carrer high 12 asista. Derozan je stao na 22. dok je Ibaka ubacio 23 poena.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Gospodari Metli! - Ostatak Sveta
  2. Sad ili nikad - Ostatak Sveta
  3. Kompleks 'kraljevske' vrednosti - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*