Koliko vožnja, LaMarcuse?

Twitter

Spursi su pregazili Rocketse u 6. meču, sa ubedljivih 114-75, za ukupnih 4-2 u seriji i prolaz u konferencijsko finale sa Warriorsima. Trebali reći da su na ovom meču igrali bez svog najboljeg igrača Kawhi Leonarda, i od ranije povređenog Tony Parkera.

Već od prve četvrtine bilo je jasno da nešto u igri Houstona ne štima, insistirali su na dalekometnim šutevima i svojoj igri koju je Gregg Popovich odavno ‘provalio’, a do kraja poluvremena San Antonio se odlepljuje i na velikih 61-42.

LaMarcus Aldridge odigrao je najbolju partiju o sezoni, meč završio sa 34 poena i 12 skokova.

Simmons je odlično nadomestio Kawhija u prvoj petorci i meč je završio sa 18 poena i 4 asistencije, Mills je dodao 14 poena, Murray je sa klupe imao 11 poena, 10 skokova i 4 asistencije.

Svi u prvoj petorci Spursa, sem Gasola (čiji je šut bio 45.5 %), šutirali su iz igre najmanje sa 50 % uspešnosti.

James Harden je u najvažnijem meču svog tima u ovoj sezoni odigrao najlošije, zaista mizernih 10 poena uz 18 % šuta iz igre, uz 7 asistencija i tri skoka daleko su ispod onoga što se od ‘bradonje’ očekuje.

Najefikasniji kod Houstona bio je Trevor Ariza sa 20 poena, dok je Clint Capela imao double double sa 15 poena i 12 skokova.

Spursi su prvi put u Zapadnom finalu od 2014. godine, kada su uzeli svoju poslednju titulu predvođeni tada 22-godišnjim Kawhi Leonardom.

1 Trackback / Pingback

  1. Leonard se vraća za Warriorse! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*