Lebron igra playoff života!

Cavs nation

Cleveland Cavsi su imali užasan kraj sezone. Bili su očajni, te posle Allstara imali jedan od najgorih scoreova lige. Postavljalo se pitanje koliko mogu ove sezone i hoće li uopće doći do Finala. No odgovorili su na najbolji mogući način, s 2 metle. Pali su prvo Pacersi, a onda posle i Raptorsi.

Ovaj iznenadni pomak u igri najviše duguju Lebronu Jamesu. Igra možda i najbolju košarku života, s lakoćom dominira i pritom ruši rekorde. Trenutno u playoffu igra 41,9 minuta, postiže 34,3 poena, te ima po 9 skokova i 7,3 asista u proseku. U obrani također dominira sa 2,5 ukradenenom loptom i 1,6 blokadom. Prvo je uništio Pacerse, pritom predvodio stizanje čak 25 razlike na poluvremenu, onda su na red došli Raptorsi. Derozan i Casey su složni, Raptorsi nemaju odgovor na Lebrona.

Derozan je raspisao konkurs, a Casey se požalio posle zadnje utakmice. Nakon pitanja novinara da li je moguće da Cavsi samo “okrenu prekidač” i postanu ovakva ekipa. -“Kada god imaš broj 23 u ekipi, možeš okretati koji god prekidač hoćeš.”- rekao je Casey.

Lebron je totalno razmonirao Raptorse. U seriji je bilježio 35 poena, 9 skokova i 7 asista u proseku, ali ono što najviše fascinira su njegovi postotci šuta. Imao je u reketu 66% šuta, dok je Shaq u najboljim danima imao 64%. Izvana je prešišao možda i najboljeg šutera današnjice Currya. Lebron je za 3 šutirao 47%, a Curry u svojoj najboljoj sezoni 46% ! Istina ovo je uzorak na samo 8 utakmica, ali to je 8 utakmica playoffa.

Nakon 11 dana pauze dočekali su svog protivnika u Finalu konferencije. Nakon napornih 7 utakmica Kelti su uspešno apsolvirali Wizardse i sada idu na Cavse. U prvoj utakmici Lebron je nastavio svoj niz fantastičnih igara, ubacio je 39 poena uz 9 skokova i preko 50% šuta iz igre. Celu utakmicu nisu imali odgovor na njegovu 1 na 1 igru i Lebron je prolazio kao od šale. Još jedna potvrda da King igra playoff života!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*