Zatvor za Pachuliu!

Nakon što je Zaza Pachulia u prvom meču play off okršaja Warriorsa i Spursa, tokom pokušaja da blokira Khawi Leonarda, uticao da najbolji igrač Spursa nezgodno doskoči i zbog povrede propusti nastavak meča, potom i drugi meč, usledile su brojne reakcije. Jedna od poslednjih stiže nam iz Teksasa, gde je navijač San Antonia Huan Vasquez podneu tužbu protiv Pachulie tražeći za njega pritvor kao i odštetu od 73.000 $ dolara, jer je “uništio šanse Spursa za play off”.

Besan je posle meča bio i trener Gregg Popovich, smatrajući da namera nije bitna, i osuđujući ovakav potez centra Golden Statea:

Spursi su tokom prvog meča, a pre nego što se Leonard povredio, imali ‘ratnike’ u šaci. Sredinom treće četvrtine bilo je 76 – 55, stegli su odbranu kao niko do tada u Oracle areni, držali su Currya, Duranta i društvo na slabim procentima šuta, velikom broju izgubljenih lopti, i već su svi videli prvi brejk. I onda se 7:54 minuta do kraja desio ključni momenat. Kawhi Leonard, koji je do tada terorisao domaćina sa 26 poena, 8 skokova i 3 asistencije, bio je na šutu, a Zaza Pachulio izašao je na njega, nezgodno ga odgurnuo i Kawhi je ponovo iskrivio svoj levi nožni zglob:

Nakon toga, Warriorsi prave 18-0 seriju i stižu goste, na kraju prave i veliki preokret za 1-0 u seriji. Pobeda koja ima gorak okus, jer način na koji su gosti oslabljeni mnoge nije ostavio ravnodušnim, posebno jer je Zaza poznat kao grub igrač, a ove sezone već je uspeo povrediti i svog saigrača Kevina Duranta.

Zazini saigrači iz Warriorsa, i junaci sinoćnje pobede, Steph Curry i Kevin Durant ne misle da je Pachulia prljav igrač i da je to namerno uradio:

Oglasio se i Kawhi Leonard, koji je najavio svoj povratak u meču broj 2, i rekao da ne zamera ništa Zazi i da misli da on to nije uradio namerno:

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Crne slutnje se obistinile! - Ostatak Sveta
  2. Stigli rezultati MRI-a! - Ostatak Sveta
  3. "Moja porodica više nije sigurna" - Ostatak Sveta
  4. Ovo je jedini način da Bucksi zaustave Leonarda! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*