Kelti nastavljaju dalje bez ključnog igrača!

Ovogodišnji playoff za Isaiaha Thomasa je bio pun uspona i padova. Prije početka je doživio veliku tragediju, da bi ih Bullsi šokirali u prve dve utakmice. Bez prava na grešku, Thomas i Kelti su uspeli apsolvirati Bullse, te je sledio derbi Istoka protiv Wizardsa. Igrao je sjajno u seriji, postigao carrer high 53 poena, da bi na kraju Kelti slavili i izborili Finale Istoka.

Tamo su ih dočekali Cavsi i totalno razmontirali. Blowout u drugoj utakmici je bio za anale, a Kelti su osim tog strašnog poraza doživeli još jedan udarac. Thomas je povredio kuk u prvom delu, te ga nije bilo celo drugo poluvreme. Nažalost povreda se pokazala teže naravi, te će Isaiah izostati s terena do kraja doigravanja.

Ovo je verovatno konačni udarac za ekipu iz Bostona, jer protiv ovakvih Cavsa ni u punom sastavu nemaju što tražiti. Sada trener Stevens može ispobati druge opcije i evenutalno davati minute mlađim igračima da osete playoff košarku.

Ostaje nam da vidimo mogu li hrabri Kelti ipak nešto izvući iz ove serije. Obrana će svakako biti bolja izostankom Thomasa, te bi ovde mogli pronaći svoju priliku. Makar počasnu pobedu, da izbegnu “metlu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*