“U strahu sam za svoj život!”

Turski internacionalac Enes Kanter juče je po povratku u Ameriku objavio kako će sve razjasniti u ponedeljak. Naime on je bio zadržan u rumnskom pritvoru, zbog svojih politički opredeljenja, te mu je oduzet pasoš. Sada je u Americi, na sigurnom te je dao interjvu u kojem je odlučio malo pojasniti šta se desilo.

Kanter je gostovao u emisiji CBS Morning i požalio se da su prvi problemu počeli već u Indoneziji. -“Bilo je 2.30 u noći i na vrata mi je pozvonio menadžer. Rekao mi je da me traže indonezijska policija i specijalne postrojbe jer im je turska ambasada rekla da sam opasan čovek. Nismo znali šta da uradimo. Otišli smo prvo u Singapur, a zatim u Rumuniju.”- počeo je priču Enes.

-“Dobijam pretnje smrću gotovo svaki dan. Verujem da kada napustim ovaj set, ovu sobu da ću nastaviti dobijati pretnje. Ali znate šta, ja stojim iza svojih uverenja.”- čvrsto je odlučio Kanter. -“Naravno da je teško ovako. Ali ja i dalje stojim iza toga. Netko mora biti glas tih nedužnih ljudi i ja verujem da je ovo što radim dobro.”-

-“Ja volim svoju zemlju. Jednog dana ću se sigurno vratiti, no trenutno je to preopasno za mene. Moj život je u opasnosti, život moje familije također. Ne smijem ni komunicirati s njima, jer ako to uradim mogli bi završiti u zatvoru.”- završio je Kanter.

Nalazi se u jako teško situaciji, pitanje je kako će se sve ovo završiti. Ali verujemo da u Oklahomi nisu zadovoljni što je Kanter u ovakvoj situaciji. Nadaju se da ga ovo neće omesti da radi na svojoj igri, koja nije bila na osobitoj razini prošlu sezonu.

1 Trackback / Pingback

  1. Izdan nalog za Kanterovo uhićenje! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*