Neki novi Knicksi!

U Velikoj Jabuci već duže vreme ne štimaju stvari. Ekipa puca po šavovima, a Zen Master pokušava spasiti šta se da spasiti. Glavne zvezde su na izlaznim vratima, nezadovoljstvo je veliko i pod hitno se nešto mora menjati. Melo će verovatno otići, Rose je također na izlaznim vratima, a najveća zvezda ekipe Porzingis je u konstantnoj svađi s upravom.

No Knicksi izgleda okreću drugu stranicu. Prema ESPN-u zainteresirani su za 4 igrača kojima bi pojačali ekipu. Prva stvar koju bi mogli napraviti je trade Mela. Već je dugo nezadovoljan u New Yorku, kritizirao je i trenera i suigrače, a Phil je već izjavio kako bi voleo videti Mela u nekom drugom klubu. Obavio je s njim informativne razgovore, jer kako znamo Mela ima no-trade klauzulu u svom ugovoru. Phil se hoće osigurati da Melo ne aktivira klauzulu, te ga praktički može poslati u klub u koji Melo želi.

Twitter, Bleacher Report

Druga tačka dnevnog reda je Derrick Rose. Već je bilo govora o tradeu playmakera s Wolvesima. Rubio za Rosea. Thibodeau, sada glavni trener Wolvesa, je već vodio Derricka i to u njegovim najboljim danima te sigurno najbolje zna koliko bivši MVP može. S druge strane Rubio je imao sezonu života, čak je počeo pogađati i šuteve, no Wolvesi se ipak žele okrenuti Dunnu kao njihovom prvom playu. Uz Rosea koji će imati manju ulogu od Rubia, najviše zbog silnih povreda, bi idealno odgovarao u ovoj mladoj ekipi Vukova. Kako je Rose sada free agent, neki sign and trade bi ovde odgovarao. Naravno ako se ne umešaju Spursi koji isto tako žele bivšeg MVP-a u svojim redovima.

U prošloj sezoni od svih dovedenih igrača jedini Courtney Lee nije razočarao. Noah je bio povređen većinu sezone, Rose je igrao solidno, no očekivalo se više, a Jennings nije niti izdržao do kraja sezone. Zbog toga Phil je izjavio kako će tražiti igrače slične Lee-u u idućem prelaznom roku.

Jedan od takvih igrača je P.J Tucker. Krilo Raptorsa sigurno odlazi iz kluba te postaje slobodan igrač. Trener Knicksa Hornacek je već trenirao Tuckera u Sunsima i zna njegove mogućnosti. Vrlo sličan igrač kao Lee, odličan u obrani i solidnog šuta. Neće uzimati puno lopti Porzignisu, te se idealno uklapa u ovu novu Philovu filozofiju. Osim njega na radaru je još jedan rotacijski igrač. Krilo Pelicansa Dante Cunningham. Otkako je razvio igru iza linije za tri poena postao je vrlo zanimljiv igrač. Četvorka koja širi reket sa solidnom obranom je nešto što u današnje vreme traži gotovo svaka ekipa. Dante je bio jako bitan faktor u New Orleansu, pomagao je Davisu i mogao bi se usrećiti ovaj prelazni rok s nekim malo većim ugovorom.

Getty Images License Agreement.

Knicksi još ciljaju i na beka Spursa Jonathona Simmonsa. Većina ekipa bi volela videti ovog igrača u svojim redovima. Neumoran u obrani, jakog karaktera i solidnog šuta. Prošao je Popovu školu i zaradio je puno veći ugovor igrama ove sezone. Jedini je problem što je on restricted free agent što znači da Spursi mogu mečirati svaku ponudu. No Knicksima nije strano “odrešiti kesu”, tako da ni ovaj transfer nije nemoguć.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Knicksi žele pickove! - Ostatak Sveta
  2. Zen Master ne staje s iznenađenjima! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*