Koji će se superstar prikloniti ‘zelenom’ carstvu?

Boston Celticsi se nalaze u odličnoj situaciji ovo leto. Prvi pick na draftu, mesta na capu, a već imaju ekipu koja je uzela prvo mesto na Istoku i koja je došla do Finala konferencije. Uz sve to glavna zvezda tima Isaiah Thomas je spreman odgoditi pregovore za svoj ugovor kako bi Kelti mogli dovesti najbolje free agente ovo leto.

-“Trebamo najbolje moguće igrače kako bi pobedili, i ja se s tim slažem. Sve što mi Ainge i organizacija kažu da napravim kako bi poboljšali tim, napraviti ću. Želim osvojiti naslov, a kada ste bili tako blizu, onda to želite samo još više.”- rekao je Thomas.

Thomas je free agent iduće leto, a trenutno je na ugovoru od samo 6 miliona $ za iduću sezonu. Taj ugovor je potpisao dok još nije bio ovoliko dobar, tj Allstar igrač i 3. strelac lige sa preko 28 poena u proseku. Sada ga sigurno očekuju puno veći novci. No Thomas je spreman na žrtvu kako bi Aingie imao više manevarskog prostora i probao dovesti Haywarda, Drummonda, Butlera, George ili nekog drugog free agenta koji će im pomoći u borbi na naslov.

Trenutno je Isaiah oporavlja od povrede kuka koju je doživio u drugoj utakmici Finala konferencije. Kelti su iduću, treću utakmicu, iznenađujuće dobili, dok su dva puta s Thomasom doživeli blowout. Tako da su došla na red pitanja, jesu li Kelti bolji bez Thomasa? Uspeli su skinuti Cavse, a još im dolazi i prvi pick drafta (verovatno Fulitz), tako da se povuklo pitanje treba li Aingie tradeati Thomasa.

Po nama odgovor je ne, jer ova pobeda ima više veze s motivacijom Cavsa, uz dužno poštovanje Keltima. A ni Thomas nije zabrinut. -“Volim ovaj tim i znam kako nitko u organizaciji ne misli da su oni bolji bez mene. Siguran sam da ni moji suigrači ne misle tako.”- samouveren je bio Thomas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*