Lebron ispisao istoriju!

Cavsi su sinoć bili nadomak pobede protiv Warriorisa. Nažalost serijom pred kraj utakmice ispustili su pobedu i smanjili si svoje šanse za naslov praktički na nulu. Najmanje je tome kriv Lebron James koji igra izvanrednu seriju. No najveći problem je klupa Cavsa koja se ni ovaj puta nije iskazala. Samo je Korver nešto ubacio ostali su i dalje ostali na svojim standardnim lošim razinama.

Koliko je zapravo Lebron bitan dovoljno govori samo jedan statistički podatak. S njim u igri u 46 minuta imali su +7, a u samo 2 minute koliko Kralj nije bio na parketu imali su -12. Toliko su loši bili ostali igrači. Iz ovoga treba izuzeti Kyriea Irvinga koji je opet junački pokušao povući, no za razliku od prošle godine ovaj puta nije upalilo.

No iako su izgubili utakmicu Lebron je ušao u istoriju NBA lige. Jedini je igrač ikada koji je ubilježio 20+ nastupa u Finalima s dvije različite ekipe. S Heatom je odigrao 23 utakmice, dok je sada s Cavsima prešao tu magičnu brojku od 20 utakmica. Neverovatna dominacija Kinga tokom svih njegovih godina u ligi, a kako se čini konkurencija na Istoku vrlo lako bi mogli videti Kralja u još kojem Finalu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*