Čovek koji je došao tiho i vratio titulu

Golden State je vratio titulu na Zapad. Pet meč ispostavio se kao odlučujući, a Warriorsi su zasluženo dobili 129-120, i tako seriju zaustavili na 4-1. Ako je tokom ovog meča i bilo neizvesno, bilo je samo tokom prve četvrtine koju su gosti iz Clevelanda na krilima konstantno dobrog Lebrona Jamesa dobili sa 37-33, i rezultatski se držali do sredine druge četvrtine kada je krenuo ‘uragan’. Tih 15 razlike kojom su GSW dobili drugu deonicu ispostavilo se ključnom, jer Cleveland je tokom celog meča pokušavao da dođe u egal, no niti jednom nisu uspeli izjednačiti do kraja.

Kevin Durant predvodio je Golden State sa 39 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Steph Curry dodao je 34 poena i 10 asistencija, uz 6 skokova. Durantula je prošglašen za MVP finala sa impresivnim prosekom od 35.2 poena, 8.4 skoka, i 5.4 asistencije.

Kod Cavsa ponovo fantastičan Lebron James sa 41 poenom, 13 skokova i 8 asistencija. Njemu su podršku dali Kyrie Irving (28 p, 6 as) i sinoć sjajni JR Smith (25 poena, od toga 7 trojki iz 8 pokušaja). Katastrofalno veče imao je Kevin Love, možda u najvažnijem meču krilni centar Cavsa imao je 6 poena (25 % šuta) i 10 skokova. Lebronu je ovo 5 poraz u 8-om finalu, i za sada je ostao na 3 titule. No, kako to dolikuje velikim sportistima čestitao je Durantu i rivalima na velikom trijumfu:

Koliko su Warriorsi bili moćni u ovom finalu pokazuje i činjenica da je ekipa iz Clevelanda jedinu pobedu u seriji ostvarila na meču u kojem je oborila čak 4 rekorda!

King & Drew uz ČETIRI rekorda rekli – NE!

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Novosti o Finalu! - Ostatak Sveta
  2. Stvari koje niste znali o Kevinu Durantu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*