Samo je jedan poziv bio dovoljan!

Twitter

Sinoć su Warriorsi napokon stigli do svog cilja. Uzeli su naslov s jedinim od najboljih izvedbi ikada u playoffu, izgubivši samo jednu utakmicu na putu do vrha. Njihovo najzvučnije i najbolje pojačanje, Kevin Durant, je dominantno uzeo naslov MVP-a s neverovatnim brojkama.

Verovatno se sećamo kada je prije otprilike godinu dana Durant potpisao za GSW. To je tada, a i još uvek, nešto što mu mnogi neće oprostiti. Došao je u Super ekipu, koja je godinu prije ostvarila najbolji score u istoriji, no na kraju je poklekla od Lebrona u Finalu. Baš zbog toga Dubsi su se odlučili još više pojačati i dovesti Duranta.

Prema ESPN-u glavni “krivac” za njegov potpis je bio Draymond Green. Nakon što su ispustili 3-1 vodstvo prošle godine i izgubili titulu u sedmoj utakmici na svom terenu, Green je još dugo sedio u svom autu na parkiralištu arene. Prema njegovim rečima prvi poziv je bio prema GM-u Myersu. Rekao mu je da je na njemu da potpiše Kevina, da to mora uraditi. Nakon toga idući poziv je bio baš prema Durantu u kojemu je rekao da mora doći u Golden State.

Dve nedelje nakon toga Durant je potpisao ugovor s Dubsima i oformirana je jedna od najjačih ekipa u istoriji. Odbio je svoje Thundere, Kelte, Heat, Spurse i Clipperse da bi potpisao s Warrirosima i na kraju se to ispostavio kao odličan potez koji je završio i naslovom prvaka.

No nakon ovog javio se i Durant. Prije zadnje odlučujuće utakmice izjavio je kako ova priča zapravo i nije potpuno tačna. Naime rekao je kako ga Green nije nazvao odma posle utakmice, no nije demantirao da su razgovarali. I sam Green je izjavio kako su razmenjivali poruke, jer su i inače vrlo dobri prijatelji, tako da verujemo da je Draymond sigurno bio veliki uticaj na ovaj potpis. Kevin je još samo dodao kako celu sezonu priča o ovome i da to sada trenutno nije bitno, već samo poslednja utakmica finalne serije. Na kraju je i to uspešno apslovirao i uzeo jedina 2 naslova koja mu fale, a to su NBA i MVP Finala!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*