Celog života sam ispravljao krive Drine

Christian Petersen/Getty Images

Darko Miličić bio je najbolje pozicionirani Evropljanin na draftu ikad. Kao talentovani centar prešao je direktno iz vršačkog Hemofarma u Detroit Pistonse. Pred njim je bilo veliko breme, jer u NBA je otišao mlad, a ispred njega je na draftu jedino bolje rangiran bio Lebron James. Da, te 2003. godine Darko je iza Sebe ostavio veličine poput Wadea, Anthonya, Bosha…

Već u prvoj sezoni Miličić je  osvojio titulu sa Detroitom, ali kasnije nije ostavio dublji trag u NBA ligi.

Tokom ove godine prisetio se perioda kada je on bio u NBA ligi i kako je napravio velike greške u karijeri. Poredeći sebe sa Nikolom Jokićem koji je također mlad i anoniman otišao u NBA, želeo je dati podršku mladoj košarkaškoj zvezdi.

Verujem da neće z******i

”Nikome ne želim da mu se desi ono što se meni desilo. Nikoli se sve potrefilo, odlična ekipa, dobar trener koji mnogo očekuje od njega… Trenutno ne vidim Nikoline granice, može da bude najbolji srpski košarkaš koji je ikad igrao u NBA. Možda, ali kažem možda, malo me brine taj ritam utakmica, pošto je NBA zahtevna, nije šala i moraš biti robot. Tu ima 82 utakmice, plus plej-of, može da bude i više od 100 utakmica u sezoni. Treba to izdržati”, iskren je Miličić i dodaje:

Pričam i sinu da ga ponašanje kao moje neće nigde odvesti. Celog života sam ispravljao krive Drine. S obzirom na to da sam bio drugi pik na draftu, u karijeri nisam postigao ništa. Bilo je situacija i okruženja gde nisam hteo da igram, ali i onih gde sam hteo i odigrao sam dobro. Nikola je pametan dečko, verujem da neće za*ebati i da će tek igrati fenomenalno ”, zaključio je Darko Miličić.

Nije samo Nikola Jokić hit u SAD… Kako su preneli brojni mediji veliku pažnju u Denveru privukla su i njegova braća Strahinja i Nemanja. Redovni su na utakmicama Nagetsa i uvek pružaju podršku mlađem bratu. Zanimljivo da je najstariji Nemanja već bio u Americi gde je igrao za jedan univerzitetski tim u Detroitu, a cimer mu je upravo bio – Darko Miličić.

“Živeo sam život NBA igrača. Pravio sam najbolje žurke na univerzitetu – u Darkovoj kući naravno”, priznao je Jokić novinaru Sports ilustrejteda Liju Dženkinsu.

Zabava je potrajala godinu i po dana. Miličić je trejdovan u Orlando, Jokić je morao u studenski dom sa “običnim smrtnicima”. Sve ukupno proveo je tri sezone u Detroit Mersiju, pa je igrao za Si-Vi Post na Long Ajledu, na kraju i Skrenton/Vilks-Ber Strimerse…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*