Stranac u Zmajčekima!

I reprezentacija Slovenije je podlegla trendovima angažiranja stranaca u svojim redovima. Prvi reprezentacija na našim prostorima koja je dovela stranca je bila Bosna i Hercegovina s Henryem Domercantom, da bi trend nastavila Makedonije. Oni su doveli Bo McCaleba koji ih je vodio do 4. mesta na Eurobasketu.

Sledeća je bila Hrvatska s Donte Draperom, te Crnogorci s Rochestiem i Riceom, a jedini bez stranaca su bili Srbi i Slovenci. Sada su i Slovenci odlučili angažirati krilnog igrača Real Madrida Anthony Randolpha. Imao je vrlo dobru sezonu u doprvaku Španije, a on je igrač koji ima i NBA pedigre.

Biran je 14. pickom na draftu u redove Golden State Warriorsa. Iako ima sjajne atletske predispozicije nikada nije ostavio veći trag u NBA. Prešao je prvo u Lokomotiv Kuban, a posle 2 sezone prešao je u Real. Dobro se snašao u europskoj košarci, a sada ćemo videti šta može i na Eurobasketu.

S njim su Slovenci okupili vrlo respektabilnu ekipu. Braća Dragić, mladi Dončić, Omić i ostali pod vodstvom NBA trenera Igora Kokoškova s ovim pojačanjem sigurno su ušli u uži krug favorita za osvajanje titule.

1 Trackback / Pingback

  1. Najbolji stranci na Eurobasketu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*