Veliko priznanje za Šarića!

Pre nego što saznamo tko će poneti laskavu titulu rookiea godine, NBA liga ja objavila prvu i drugu rookie petorku! S ponosom možemo reći da se u prvoj petorci nalazi naš Dario Šarić! Jedan od najboljih rookiea ove godine zasluženo se našao u prvoj petorci koju deli s klupskim kolegom Joelom Embiidom, Malcomom Brogdonom, Buddy Hieldom i Willyem Hernangomezom. U drugoj petorci su Jamaal Murray, Jaylen Brown, Marquese Chris, Brandon Ingram i Yogi Ferrel.

Večeras ćemo konačno saznati i ko će poneti laskavu titulu rookie igrača godine. Glavni favoriti su naš Dario Šarić koji je u zadnja 2 meseca sezone odigrao fantasitčno.  Uz njega tu je i rookie Bucksa Malcom Brogdon. Da se nije povredio, Šarićev saigrač iz Phile Joel Embiid bi nesumnjivo poneo ovu titulu.

Nažalost Embiid i ove godine muči muku s povredama, te je odigrao samo 31 utakmice ove sezone. A rookie koji je osvojio ovu nagradu s najmanje utakmice je Patrick Ewing. On je za Knickse odigrao 50, što je gotovo duplo više utakmica nego Joel.

No da nismo pristrani što se tiče izbora za rookiea godine govore nam gotovo svi mediji u NBA. Većina ih stavlja našeg Daria na prvo mesto, a čak smo dobili i potvrdu od drugog izbora Embiida koji obožava Daria i njegovu igru!

Od Allstar pauze Dario bilježi strašne brojke. 19,7 poena, 8,4 skoka, 4,4 asista. Pravi je vođa Sixersa koji u odsustvu najboljeg igrača (Embiida) i prvog picka na zadnjem draftu (Simmonsa) jako dobro guraju na Istoka. Jedva čekamo da vidimo svu trojicu zajedno na parketu. Još kada im se pridruži lutrijski pick ove godine( na stvarno strašno jakom draftu) možemo slobodno reći da su Sixersi kandidati za playoff iduće godine!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Imamo tim za play off... na papiru! - Ostatak Sveta
  2. Najava sezone 2017/18 ATLANTIC - Ostatak Sveta
  3. Dario ruši rekorde u Philli! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*