Ingram blistao, Lonzo katastrofalan

Sinoć je u okviru Letnje lige odigran i mali derbi. Dugoočekivani mladi tim Lakersa, predvođen novajlijom Lonzo Ballom drugim pickom na draftu, te sophmorima Brandonom Ingramom i Ivicom Zupcem, poražen je od ekipe Clippersa sa 93-96 nakon produžetaka.

Clipperse su do trijumfa vodili Brice Johnson (23 po, 7 sk, 3 blokade) i Sindarius Thornwell (26 p), pokazavši da Clippersi ne samo da su osnažili svoju startnu postavu (odlazak Chris Paula debelo je nadomešten dolaskom Teodosića, Beverlya, i još nekolicine drugih igrača koji timu daju dubinu) već da imaju i dosta mladih igrača koji mogu iskočiti.

Dugoočekivani debi Lonza Ball, čiji je otac Lavar od njega napravio megazvezdu a da nije odigrao ni jedne NBA minute, razočarao je. Iako je počelo obećavajuće, savršenom asistencijom za Ingrama:

…Lonzo je pokazao da će mu najveći problem u igru biti – šut. Naime Ball je meč završio sa svega 5 poena, očajnim šutem (2 od 15 iz igre i 1 od 11 za tri poena), pet asistencija i 4 skoka za 32 minute. A nije se dobro pokazao ni u odbrani:

Zato je blistao Brandom Ingram sa 26 poena, 3 ukradene lopte i tri asistencije, dok je Ivica Zubac igrao 15 minuta, postigao je 5 poena i imao 4 skoka.

Čak ni otac Lavar nije bio zadovoljan, reakvši kako je ovo jedna od najgorih Lonzovih izvedbi:

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*