Flash from the past!

Mandatory copyright notice: Copyright NBAE 2002 (Photo by Rocky Widner/NBAE/Getty Images)

Nedavno smo dobili odličnu vest. Košarka bi se trebala vratiti u Seattle i verovatno ćemo videti Sonicse ponovo na delu. Svakako grad koji zaslužuje NBA košarku u svom šoru, a danas ćemo se prisetiti najboljih i najupečatljivijih dresova kroz istoriju lige. Neki su poznati po tome što ih više nema, a neki se opet poistovećuju s uspesima ekipa. Kako je Nike odlučio raditi nove garniture, jedan će biti po uzoru na ove stare komplete, što će sigurno biti pun pogodak.

Sacramento Kings

Mandatory copyright notice: Copyright NBAE 2002 (Photo by Rocky Widner/NBAE/Getty Images)

Prvi nam napamet padaju legendarni Kingsi. Većina nas “mlađih” je počela pratiti NBA ligu uz ove dresove, tako da nam oni nekako prirasli srcu.

Orlando Magic

Grantland

Iako se zadnjih godina muče, Orladno je bio bio sila u NBA. Najveće uspehe su imali u vreme Pennya i Shaqa. Jednostavni, a opet efektni dresovi, prepoznatljivi verovatno svima. Kratko vreme ih je nosio i naš Gordan Giriček, a jedino nam je žao što Granta Hilla nismo duže gledali u njemu.

Houston Rockets

Rakete iz dana Hakeema, Pippena i Barkleya. Iako su zadnja dvojica razočarala u ovom dresu Hakeem je dominirao ligom. 2 naslova zaredom u ovim dresovima koji su izgledali kao iz crtića s motivom Rakete na prednjoj strani.

Seattle Supersonics

Priča o legendardnim dresovima sigurno ne može proći bez njih. Dominirali su ligom i to sa stilom. Sjajni The Glove i jedan od najeksplozivnijih igrača ikada Shawn Kemp su dvojica čije dresove iz ovog vremena ćemo uvek prepoznati.

Toronto Raptors

Za kraj verovatno i najpoznatiji old school dresovi. S velikim dinosaurom na prednjoj strani Raptorsi su imali najprepoznatljivije dresove u 90-im. Nosili su ih i bratići T-Mac i Carter koji su ih delom i proslavili.

1 Trackback / Pingback

  1. Sacramento Serbs - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*