Napokon šansa za Bobija

Odlazak Arona Baynesa u Kelte je verovatno najbolja vest za Bobana Marjanović. 2,22 visoki “srpski div” prošle sezone nije dobijao mnogo prilike da se dokaže, a slobodno možemo reći da se s tim nosi gotovo čitavu karijeru. Počeo je u Hemofarmu, tamo je pružao solidne partije, a njegova visina je privukla mnoge klubove.

KOSARKA – SLAVKO VRANES, kosarkas Partizana, na utakmici protiv Hemofarma, i BOBAN MARJANOVIC.
Beograd, 14.06.2010.
photo:N.Parausic

Potpisao ga je jedan od najvećih europskih timova CSKA Moskva. Tamo se nije naigrao, te su sledile godine seljenja po posudbama i raznim klubovima po Europi. Kada smo ga gotovo zaboravili vraća se u Megu i tamo je potpuno oživio karijeru. Transfer u Zvezdu iduće sezone je bio zasada njegov najbolji potez, gde je izdominirao Euroligom i zaradio si transfer u najjaču ligu sveta, NBA.

Početak u Spursima je bio težak, Bobi je dosta limitiran u obrani (ako ga se ne koristi pravilno) i to mu je zasada najveća boljka, što je naravno smetalo i Gregu Popoviću. Nakon sezone u Spursima odlučuje se na prelazak u ekipu Pistonsa, gde je mislio da će dobiti više prilike. Nažalost to nije bio slučaj, iako je kada god je dobio priliku odigrao vrlo dobre mečeve.

Bobi kao X faktor

Sezona je završila, a Bobi nije igrao dovoljno, no pedantni Amerikanci su naravno izvukli i neke statistike vezane za našeg centra. Ispalo je da je Bobi među najboljim igračima u NBA svih vremena.

Bobi najbolji ikad?!

Trenutno je Bobi na pripremama za nadolazeći Euro. Iako nije bio na Olimpijadi, Sale ga je odlučio pozvati i verujemo da je siguran među 12 putnika na završni turnir. No osim vrlo dobrih igara za reprezentaciju, raduje nas i jedna izjava trenera Pistonsa Stana van Gundya.

Stan the Man je izjavio kako će iduće sezone sigurno dati puno više prilike Bobiju da se dokaže. -“Inače kada ekipe pređu na small ball moja prva reakcija je bila da vadim Bobija, no iduće sezone to neće biti tako. Bez obzira na njegov defenzivni doprinos, sigurno će dobiti svoje prilike.”- izjavio je Stan za Nba.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*