Crnogorci u finalu!

Fiba.com

Sinoć su odigrane obe utakmice polufinala U16 Eurobasketa. Kako smo već naveli 3/4 reprezentacije su bile s naših prostora, a jedna je ostvarila istorijski uspeh.

Prvi na teren su izašli Hrvati. Oni su se teškom mukom probili do polufinala, nakon 3 izgubljena meča u grupi, gde su ih čekali Francuzi. Držali su se prvu četvrtinu, no u drugom periodu Francuzi rade veliku seriju i na kraju dobijaju sa 25-9. Nakon toga su samo nastavili održavati vodstvo, a Hrvatska nije imala odgovora. Na kraju je bilo 83-60 za Francuze. Najbolji je bio Hayes sa 20 poena i 8 skokova, dok je kod Hrvatske Matej Rudan ubacio 25 uz identičnih 8 skokova.

U drugom polufinali “Đetići” su išli na “Orliće”. Ovo je bila napetija utakmice od prve, te smo videli veliku borbu. Srbi su imali minimalno vodstvo nakon prvog dela, da bi Crnogorci preuzeli uzde utakmice u drugom periodu. Nakon toga i dalje povećavaju vodstvo, no Srbi se pokušavaju vratiti u poslednjoj dionici, no nije bilo snage. Na kraju je pobeda otišla u ruke Crnogoraca, a utakmica je završila 77-66. Najbolji strelac je bio Vlahović sa 21 poenom, a Kljajić je ubacio 17 poena uz 11 skokova. Kod Srba je najbolji bio Pazin sa 18 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*