Maestro, mi smo tvoja Mona Liza!

Bosna i Dule su uspeli! Nakon razočaravajućeg nastupa protiv Šveđana u Sarajevu, trebale su im 2 pobede protiv Slovačke i Armenije u gostima. Prvo je pala Slovačka, a sinoć su pregaženi Armenci i to bez glavnog trenera na klupi.

Armenija je pala 83-66, a tom pobedom Bosna je izborila drugi krug kvalifikacija za nastup na Svetskom prvenstvu 2019. godine u Rusiji. Dule nažalost nije mogao biti sa svojim pulenima na ovom gostovanju, jer je završio u bolnici. No mlade nade Bosne su se konsolidirale i sjajnom partijom uspeli proći Armene.

Fascinantno je to što je Dule potpuno pomladio ekipu. Bili su najmlađa ekipa kvalifikacija, bez zvučnih imena (najzvučnije je bilo i najmlađe a to je Džanan Musa) no ipak su uspeli izboriti prolaz. Duletovi momci naravno nisu zaboravili svog stratega, te je jedan od najbolji Adin Vrabac ostavio dirljivu poruku na Instagramu za svog trenera.

U ovoj potpuno pomlađenoj reprezentaciji istakli su se neki novi momci koji možda ne bi niti dobili priliku da je Bosna kompletna. Svakako je najbolji bio Musa sa 22.8poena, 3.3skoka i  2.5asista u proseku, praktički je samo protiv Šveđana imao loš dan, dok je sve ostale utakmice bio na vrhunskoj razini. Uz njega tu je novi Partizanovac Obrad Tomić sa 9.0poena i 3.5skoka u proseku, te neizbežni Vrabac sa 9.8poena,  4.8skoka i 2.7asista.

Zmaj i ‘zmajček’ o kojima priča Evropa!

Posle Šveđana nije izgledalo da će biti ovakva situacija. Težak poraz na domaćem terenu, 2 gostujuće utakmice i još je pritome i Amerikanac Renfroe bio suspendiran. No Bosanci su uspeli u svojoj nameri i nadamo se da će sa ovim momcima i pokojim NBA pojačanjem izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Izvučene grupe za Svetsko prvenstvo - Ostatak Sveta
  2. Bosna oslabljena u kvalifikacijama - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*