Nakon velike podrške, Amerikanac pokazao veliku nezahvalnost

Isaiah Austin, bivša NCAA zvezda Baylora bio je prospekt prve runde na draftu 2014. godine. Nažalost nije bio izabran, no ne zbog njegovih kvaliteta već mu je diagnosticirana bolest, tačnije Marfanov sindrom. Nije smeo igrati košarku, sve do prošle godine kada mu je Zvezda, tj FMP dao priliku.

Potpisali su ga u januaru, a debitirao je sredinom istog meseca i već tada je izjavio da je presretan što je opet na terenu. Pružao je soldine partije, još uvek se privikavao na novu ligu, a krajem sezone se čak pričalo da bi mogao preći i u Crvenu Zvezdu.

No dogovor je bio da ode prvo u Kinu, jer tamo sezona traje dok je u Europi pauza, odradi dvomesečni ugovor i onda bi se odlučivalo o njegovo sudbini. No Austin je nedavnom izjavom sve iznenadio, i to neugodno. -“Srbija je sranje, Kina je ljubav.”-kratko je izjavio Austin u tweetu.

Nastavio je u sličnom tonu-“Mislite da je igranje u inostranstvu “zakon”. Prvih nekoliko nedelja traje početno uzbuđenje,nakon toga nagli pad. Gotov sam s Europom, nikada više. U Aziji je odličan novac i uvek stiže na vreme. Još pritom sezona ne traje 10 meseci.-”

Situacija u Zvezdi, pa i FMP-u sigurno nije bajna. Verovatno je i kasnila koja plata, no ovako nepoštivanje niko nije očekivao. Dali su mu priliku kada nitko nije hteo i da nije bilo FMP-a sigurno ne bi dobio ovakav ugovor u Kini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*