Što Cavsi mogu dobiti za pick Netsa?

fadeaway world

Momčad iz Ohia je imala blago rečeno turbulentno leto. Sve je počelo kada je završilo finale. Izgubili su od Warriorsa, s prilično glatkih 4-1, a nakon toga dešavaju se promene i u front officeu Cavsa. Iznenada je otišao glavni GM ekipe David Griffin, inače dobar prijatelj s Lebronom, a nakon toga je usledio još veći šok. Irving je zatražio trade i htio otići u ekipu gde će biti glavni igrač. To je šokiralo Cavse, a pola ekipa iz lige su ga hteli u svojim redovima. No kada tako javno izjaviš da želiš otići automatski pade i tvoja cena. Dugo se čekalo na trade, a onda iz ničega iskočio Aingie i ponudio Cavsima nešto što ne mogu odbiti.

Ovde nije kraj mukama Cavsa. Nakon što su već prihvatili trade i igrači su krenuli na lečničke preglede u novim klubovima, usledio je novi šok. Stanje Isaiaha Thomasa je bilo puno lošije od očekivanog i možda će propustiti više od polovice sezone. Tu su Cavsi skoro odustali od tradea, no Kelti su podebljali ponudu s pickom druge runde i sve je završilo kako treba.

Gotovo je: Irving Kelt, Cavsi dobili još jednom picka

No baš u tom tradeu u Clevelandu vide svetlo na kraju tunela. Taj famozni pick Netsa je već bio dealbreaker u pregovorima za Butlera i Georgea, a sada ga Cavsi imaju na raspolaganju. Iako Netsi izgledaju (barem na papiru) bolje nego prošle godine, ne verujemo da će im pobeći Top 3 pick, što na idućem draftu punom velikih talenata znači barem Allstar igrač, ako ne i franšizni. Sada imaju dve opcije, tradeati i preći u win now mod i udobrovoljiti Lebrona da ostane i nakon ove godine ili ostaviti pick i krenuti u rebuilding. Ukoliko se odluče na trade, evo im nekoliko opcija koje bi po Fadeaway Worldu idealno odgovarale Cavsima.

Pistonsi

Andre Drummond, Photo: esbn.com

Cavs get: Andre Drummond

Pistons get: Iman Shumpert, Channing Frye, pick Netsa 2018. 

Cavsima najviše od svega fali mišića pod košem. Već dugo vremena nisu imali poštenog i kvalitetnog čoveka pod košem. Thompson je sjajan, no ipak nije klasični centar koji bi zatvorio reket i pokupio 10+ skokova svaku večer. Tu se u priču idealno uklapa Drummond. Još uvek relativno mladi centar je jedan od najboljih skakača lige, sjajan je u obrani, te izuzetno atletičan pa ne bi imao problema ispratiti brze napade Cavsa. Razvio je dobru saradnju s Jacksonom, a možemo samo zamisliti kako bi bio dobar kada bi imao Lebrona pored sebe.

Pelicans

Cavs get: Demarcus Cousins

Pelicans get: Iman Shumpert, Channing Frye, pick Netsa 2018. 

O ovome tradeu se već pričalo. Ukoliko ne uspije projekat Twin towersa u Pelikanima do ovog trade bi lako moglo doći. Boogie postaje slobodan igrač, a ako mu se ne svidi u Pelicansi onda riskiraju da ga izgube da džaba. Ovako bi bar dobili neku utehu u Shumpu i Fryeu i naravno picku s kojim bi mogli ponovo u lov na Davisovog partnera.

Spurs

Mandatory Credit: Troy Taormina-USA TODAY Sports

Cavs Get: LaMarcus Aldridge

Spurs Get: Tristan Thompson, Channing Frye, 2018 Nets Pick

Kruže priče kako je i Lamarcus nesretan u Spursima. Ne sviđa mu se način na koji ga Pop iskorištava, želi dobiti više lopti i veće ovlasti. No ni uprava Spursa nije baš najsretnija sa izvedbama svog prvog centra. Ukoliko dođe prava ponuda verujem da ne bi puno razmišljali oko tradea. Kod ovoga trade bi dobili Thompsona koji bi se sjajno uklopio u Popov sistem. Puno lošiji centri od njega su sasvim pristojno odrađivali svoju rolu, a s Tristanom bi sigurno dobio dimenziju više. Frye bi mogao biti kopija Bonnera, Diawa i ostalih četvorki šutera koje Pop obožava. Što se tiče picka, svi smo videli šta Spursi mogu napraviti s najnižim izborima, kako bi tek odradili one visoke…

Warriors

Cavs Get: Klay Thompson

Warriors Get: Tristan Thompson, 2018 Nets Pick

Ovo je verovatno najnerealniji trade. Warriorsi su već odbili Irvinga za Thompsona, no opet s druge strane možda bi mogli razmisliti još jednom. Ove godine su Durant i Curry došli na naplatu, dobili su velike ugovore, a iduće sezone po “keš” dolazi i Klay. Sumnjamo da će pristati na puno manje od max ugovora, a pitanje je žele li Warriorsi to platiti. Iako su već izjavili kako novac nije bitan, samo žele održati šampionsku ekipu na okupu, no iako je strašan igrač Klay je možda čovek kojega je najlakše zameniti u petorci Warriorsa. Curry, Durant i Green bi i bez njega mogli odraditi posao, a ovim pickom Netsa bi mogli dobiti veoma bitan šraf za budućnost ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*