Eurobasket, 1 / 8 finala: Orlovi preleteli Mađare, Mačvan ljut

Screenshot/Twitter

Verovatno najlakši posao čekao je reprezentaciju Srbije u osmini finala. Dobili su Mađare, 4-plairani tim u verovatno najslabijoj grupi prvenstva. Iako su zadali probleme Hrvatima, osim Vojvode i Hange nije tu bilo neke prevelike kvalitete. Nije ni Srbija blistala, no očekivao se lagan prolaz.

Srbija je dobila, većim delom meča bila je u vođstvu. No dopuštala je protivniku da ih stiže i da im konstantno preti. Kapiten Milan Mačvan nije bio zadovoljan, niti sobom, niti timom nakon pobede:

“Mislili smo da će Mađarska, koja je jako dobra ekipa i koja dugo igra zajedno, sama da se pobedi i to je najveća greška. Trebalo je da odigramo mnogo bolje i sugurno da ovo nije dobar uvod u četvrfinale, ali može da bude jako dobra škola za ono što sledi”, rekao je Mačvan novinarima u Istanbulu.

Tok utakmice

Početak je bio u tom tonu. U prvih 5 min ubacili su 16 poena, pokušavajući razigrati Kuzimća, dok su igrali čvrsto u obrani i dopustili samo 3 koša. nakon timeouta Mađari rade 9-0 i pokazuju da mogu biti jako nezgodna ekipa ako ih podcenite. Na prvi odmor su Srbi ipak uspeli otići sa 8 poena prednosti. U drugoj četvrtini i dalje se igra na Kuzmića i Bobi koji su bili nerešiva enigma za centre Mađarske, no agresivnom igrom se ipak nisu dali slomiti. Srbi su bili dominantni u skoku, no ogroman broj izgubljenih lopte je držao Mađare u igri.

Nakon odmora u trećem delu Srbija se uspeva malo odvojiti, no uporni Mađari su još uvek tu. Perl je odigrao sjajnu rolu, zaustavili su Hangu, no iskočio mladi Perl koji je svojim fizikalijama zadao dosta problem Srbima. Na zadnji odmor se otišlo s 16 poena za Srbe.

U poslednjoj opet se Srbi dovode u nezgodan položaj s ishitrenim dodavanjima i neiskorištavanjem prilika. Mađari opet prilaze na jednoznameknastu razliku. Izgubljene lopte su uverljivo najveći problem kroz čitavu utakmicu i Srbi nisu dobro reagirali na agresiju Mađara. No zahvaljujući danas odličnom Bogdanoviću i Bobiju uspevaju prelomiti i na kraju slomiti neugodne Mađare.

Bogdanović je odlično šutirao i na kraju završio na 17 poena uz 6 asista, a Kuzmić i Bobi su bili sjajni pod košem. Kuzmić je ubacio 17 a Bobi je završio na 14 poena. Srbi su uspeli neutralizirati dve najveće pretnje. Hanga je ostao bez ubačaja iz igre i pogodio je samo jedno bacanje, dok je Vojvoda došao do 11 poena ali mu je za to trebalo 12 šuteva. Iskočili su ovaj puta odlični Perl sa 22 poena, 7 skokova i 4 asista, te Ferencz sa 4 trojke i 15 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Grci i Nemci iznenadili, Dončić kao Bodiroga! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*