Eurobasket, 1 / 8 finala: Prokletstvo se nastavlja, Šved poslao Hrvatsku kući

FIBA

Nastavlja se prokletstvo Hrvatske. Rusi su bili bolji, silovitom treóm četvrtinom došli su do ubedljive ponede, 101 – 78, i tako produžili agoniju košarkaške reprezentacije Hrvatske koja na medalju čeka već 22 godine.

Krenuli su Rusi sa dve trojke Šveda, za laganih 6-0. No, Hrvatska vrlo brzo uspostavlja ravnotežu, i do kraja prve četvrtine viđamo vrlo efikasne i jedne i druge. Rezultatska klackalica i 25-23 za Ruse uz trojku Kulugina u zadnjoj skeundi. Kod Hrvatske Bogdanović pogađa dve trice, a jedina ‘glavobolja’ za Hrvate, visoki Timofej Mozgov ne pravi mnogo problema.

Rezultatska neizvesnost nastavlja se i u drugoj četvrtini. Šved i dalje rešeta mreže, a nauodni su Kurbanov i Zupkov. Kod Hrvatske je vrlo dobar uz Šarića i Bogdanovića, vremešni Luka Žorić koji ima 3-3 iz igre ali i 3 faula, kao i Kruno Simon. To bi mogao biti veliki problem za Acu Petrovića. Petrović tokom četvrtine odmara svoje glavne igrače, dosta rotira, ali uspeva držati rezultatski egal. Sa druge strane Rusi forsiraju Šveda, koji se poprilično umara, ali je u šuterskoj formi, do kraja poluvremena ima 14 poena, ali i 7 asistencija. Na drugoj strani, jedini dvocifren je Bojan Bogdanović sa 13 poena i 3 trojke.

Sporna situacija u finišu prvog poluvremena, kod +2 za Rusiju. Nakon promašaja Šveda, neko od Hrvata izbacuje loptu u aut, no umesto isteka napada sudije nakon konsultacija sa zapisničkim stolom sviraju novi napad za Rusiju i dodeljuju im 1.9 sekundi. Dovoljno za visoku bačenu loptu koji najbolje iskorištava Mozgov za 46 – 42.

A nakon toga sledi četvrtina odluke koju Rusi dobijaju ubedljivo, sa 26-15 i tako je prelomljen meč. Hrvatska se raspala u nastavku, i sem Bojana Bogdanovića u timu Ace Petrovića nije bilo niti jednog raspoloženog igrača. Završio je meč sa 28 poena, i 3 od 6 za tri poena.

Sa druge strane, Bazarevič je sjajno pročitao svog kolegu, dozirajući učinak svojih igrača. Šved je dominirao sa 27 poena, ali i 12 asistencija, dok su mu veliku podršku davali Kulagin i Zupkov sa po 14 poena, odnosno Fridzon sa 13 i Mozgov sa 10 poena.

Hr

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Srbija teško, Slovenci se prošetali, Hrvatska i CG idu kući - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*