Šuterska klinika Marca Gasola

Četvrtfinalne duele su otvorili reprezentacije Španije i Nemačke. Najveći favoriti protiv najvećeg iznenađenja prvenstva. Početak je bio sjajan za Nemce. Poveli su 7-0 i nisu stali već su nakon 5 minuta imali 11-2. Scariolo zove time out i Pau Gasol radi nabrzaka 5-0 i vraća utakmicu u egal. Nakon toga igra se koš za koš, niti jedna ekipa se ne odvaja previše i Nemci odlaze sa 3 poena prednosti na prvi odmor.

Drugu dionicu opet bolje otvaraju Nemci. Lo pogađa prvo trojku, onda je nadovezao i bacanje i Nemci ponovo beže. No samo za kratko. Rodriguez je opet bio ključan kao i dan prije. Pogodio je trojku na 5 minuta do poluvremena za prvo vodstvo Španaca na utakmici. Tu Schroeder i Theis promašuju nekoliko šansi i dopuštaju Špancima da opet poentiraju i kompletiraju 9-0 seriju. Nakon time outa Theis veže 4 poena i vraća Nemce na samo 1 poen minusa.

Nakon velikog odmora i dalje se igra u velikom egalu. Niti jedna ekipa se ne odvaja, pogađaju Gasol s jedne, Schroder s druge. U tim trenutcima u igri Špance drži Marc Gasol sa 4 poena i asistom na trojku. Nakon toga nastavlja se njegova serija, vezao je 6 poena i bio glavni čovek u 12-0 seriji Španaca kojom su priveli četvrtinu kraju. Postigao je ukupno 18 poena u trećoj dionici i prelomio utakmicu.

U poslednjoj dionici najbolji igrač Nemaca Schroder pokušava vratiti svoju ekipu u igru, no Španci jednostavno uvek imaju odgovor. Marc Gasol je opet bio odličan, sada se priključio i Pau i Nemci su sve teže i teže stizali rezultat. Potpuno je prelomio Rubio sa ukradenom loptom Schroderu iz dribilinga, nakon kojega je Rodruguez ubacio trojku i odveo Špance na 17 poena razlike 3 minute do kraja. Nakon toga Schroeder se zaleće i radi faul u napadu nad Rubiom i to je bilo to od utakmice.

Špance je simultankom u trećem peroidu predvodio Marc Gasol koji je na kraju ubilježio 28 poena uz 4/6 trojke, a tome je dodao i 10 skokova. Brat Pau je ubacio 19,  a Chacho je dodao 11 uz 7 asista. Schroder je kao i obično predvodio Nemce sa 27 poena i 8 asista, no imao je opet previše izgubljenih lopti. Ovaj puta čak 7 komada. Theis je ubacio 15 koševa u 4 skoka.

Nemci su na kraju pružili vrlo dobar otpor. Vodili su veći deo utakmcie, no nestalo je snage na kraju. Jednostavno je Marc Gasol bio prejak za njih, pogodio je nekoliko teških šuteva i obrana Nemaca je stvarno bila korektna. Sada Španci čekaju pobednika večerašnjeg duela, pa ćemo saznati prva dva polufinalista.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Eurobasket, 1 / 4 finala: Videli smo lepoticu turnira, Zmajevi prete i furiji - Ostatak Sveta
  2. Tajno oružje 'grizlija' Gasola - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*