Momak koji je (do)čekao svojih pet minuta!

FIBA

Ulazak u finale za reprezentaciju Srbije više nije iznenađenje ili kao što bi Muta Nikolić rekao “Ma to je sve normalno.” To duguju onom “kultu reprezentacije” i sistematskom radu u klubovima koji kao po traci izbacuju kvalitetne igrače. Svako malo iskoči neki novi Teo ili Jokić, zvezdu ekipe uvek imamo, ali ponekada znaju biti bitniji i oni “drugi” igrači. Ova reprezentacije je pravi primer.

Većina igrača u ovom rosteru nisu zvezde (izuzev Bogdana i Bobija) već pravi i zahvalni timski igrači koji će svaki puta ostaviti srce na parketu. A takvi igrači su zapravo i najbolji igrači. Jedan od ljudi koji svaki puta gine za svoj klub i reprezentaciju je Vladimir Lučić. Sećamo se Kešelja kako je rešetao Francuze i Špance, pravi 3-D krilni igrač. Sjajan u obrani, odličan šuter i ne velik potrošač lopti. Nakon Kešelja na tu poziciju je upravo trebao doći Lučić.

FIBA

Bio je jedan od boljih igrača jakog Partizana, praktički kopija Kešelja. Odličan u obrani, zadužen za najbolja protivnička krila, a u napadu veoma siguran. I u šutu i u ulazu. Retko kada ste od njega videli neki ishitren šut ili neku odluku koja nije imala smisla. To mu je donelo i inozemni angažman, otišao je u Pamesu (Valenciu) i taman smo se radovali kako imamo još jednog sjajnog krilnog igrača.
Nažalost sve do ove godine to se nije desilo. Lučić je uvek bio na spisku reprezentacije, no nikada nije imao sreće s povredama. Tu prvu sezonu je imao velikih problema s leđima i stopalom, praktički je propustio celu sezonu. Nakon toga put do željene forme je bio jako dug. Uspeo se vratiti, a prošle godine je osigurao ugovor u Bayernu kod Đorđevića.

Tamo ga je imao na oku celu sezonu, što je naravno koristilo oboma, a Vladimir je ove sezone napokon zdrav. Iako nisam “Grobar” jedva sam čekao videti ovog momka u reprezentaciji. Oduševljavao me u Partizanu, odličan atleta, vrlo dobar šuter, neustrašiv, a opet ne srlja. Idealan 3-D igrač kakav je potreban u svakoj ekipi. Izuzetno mi je drago što je rešio sve svoje probleme s povredama i što ga napokon gledamo u reprezentativnom dresu. I što pokazuje igre kakve sam uvek očekivao od njega. Pravi glue guy ove ekipe, još da mu sudije ne sviraju toliko besmislenih faulova Lučić bi sigurno pokazao još i više.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, finale: Visoki let 'zmajčeka' i 'orlova' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*