Oni su najnesebičniji igrači NBA lige!

Stranica Fadeaway world napravila je tokom leta listu od deset najnesebičnijih igrača u NBA ligi, na kojoj se srpski centar Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa nalazi na četvrtom mjestu.

Ispred Jokića su samo tri NBA zvezde, Lebron James iz Cavsa koji je na prvom mestu, prošle sezone play Clippersa a sada Houstona Chris Paul, te ‘devojka za sve’ šampiona iz Oaklanda Draymond Green.

Jokić je eksplodirao u prošloj sezoni, tokom decembra, kada je treneru Denvera Maloneu bilo jasno da mora odabrati jedno rešenje na petici – Jokića ili sjajnog bosanskohercegovačkog centra, Jusufa Nurkića. Nakon što je Nurkić stavljen u drugi plan (a potom i trejdan u Blazerse gde je preporodio svoju igru a tim doveo u play off), Jokić dobija puno više prilike i do kraja sezone postaje liderom tima.

Najbolji učinak tokom protekle sezone imao je u januaru, kada je prosječno beležio 23,9 poena, 11,1 skok i 4,9 asistencija. Statistika je malo opala u februaru (16,3 poena, 11 skokova. i 4,9 asastencija.), ali se u naredna tri meseca ponovo popela na sjajan nivo (19,6 poena, 11,8 skokova i 6,2 asistencije u martu, odnosno 19,1 poen, 11,9 skokova i 5,7 asistencija u aprilu).

Igrač sezone je… Nikola Jokić!

Jokić je na top 10 listi iza sebe ostavio igrače poput Derrona Williamsa (Cleveland), Stepha Currya (Warriors), Marca Gasola (Memphis), Borisa Diawa (Jazz), Ricky Rubia (Wolvsi, sada Jazz), i Rajona Ronda (Bullsi, sada Pelicansi).

Jokić je prošle sezone bio u konkurenciji za nagradu za igrača koji je najviše napredovao, kao i za najbolju asistenciju godine.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*