“Volim košarku, ne razmišljam o penziji”

Twitter

Stariji brat Gasol, Pau, ikona španskog Dream teama koji je harao evropskom i pomalo svetskom košarkom poslednjih 15 godina, još nije rekao zbogo igranju za reprezentaciju Španije. Čovek koji je uzeo svoju 7 medalju na EP, koji je postao najboji strelac u istoriji ovih turnira, iako ima 37 godina, ne pominje mogućnost povlačenja iz reprezentacije.

Pau Gasol je odigrao još jedan sjajan turnira, i sa velikom lakoćom postizao je poene i dirigovao igrom svog tima. Na pitanje novinara B92.net da li je blizu reprezentativne penzije, Gasol je istakao da voli da svakog leta igra za Španiju.

“Znam samo da sledećeg leta nema takmičenja. Tu su kvalifikacioni prozori koje je FIBA uvela, u kojima neće moći da igraju najbolji igrači, što je prilično kontroverzno i zanimljivo. Videćemo gde smo 2019, tada ću imati 39 godina. Ne znam, uvek sam otvoren da radim ono što volim. Volim da igram košarku, volim da igram za reprezentaciju, volim da pobeđujem. To radim svakog leta sa reprezentacijom”, zaključio je Gasol.

Gasol, koji je u Spurse stiga iz Chicaga, može se pohvaliti sa dva prstena iz ere Bryanta i Phila Jacksona, dok je nastupao za Lakerse. Ove sezone je prihvatio da igra u rotaciji, startao je svega 39 od 64 meča, a u proseku je beležio 12.4 poena, 7.8 skokova, i 2.6 asistencije. Gasol je potpisao novi ugovor sa Spursima, i gledaćemo ga u najjačoj ligi još tri godine.

Najbolji neamerički igrači!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*