Barkley proziva ligu u svom stilu

Sporting news

Koncem ove sezone mnogo igrača je imalo primedbu na previše back to back utakmica tokom sezone. Ekipe su znale igrati po 2,3 večeri za redom i igrači su imali problema sa oporavkom. Na to je komisionar Nba lige Adam Silver odlučio da će pokušati produljiti sezonu te smanjiti broj back to back utakmica, kako bi igrači bili dovoljno sveži i oporavljeni tokom čitave sezone.

Naravno na ovo je svoj odgovor imao i najveći brbljavac Nba lige Charles Barkley. -“Želio bih se obratiti Nba ligi. Znate ovi “jadni” igrači ne mogu jednostavno igrati back to back utakmice. Moramo im to pojednostaviti. Kako dobijaju “samo” po 40 milliona $ po sezoni, ne smijemo ih previše uzemiravati.”- izjavio je Sir Charles u sarkastičnom tonu.

Silver će pokušati provesti odredbu kako bi gostujuće ekipe što manje odmarale igrače dok su na putu. Neka ih odmaraju u domaćin utakmicama, te bi također trebao sprečiti odmaranje čitavih petorki kada su utakmice prenošene na Nacionalnoj televiziji. Pop obožava ovo raditi, a svedočili smo prošle sezone kada su i Warriorsi odmarali čitavu petorku u utakmici protiv Spursa. Nova odredba bi to trebala sprečiti i da kada navijači dođu gledati ekipe one ne budu bez svojih glavnih zvezda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*