Imamo tim za play off… na papiru!

Eurohoops

Dario Šarić je sa puno ambicija otišao na Eurobasket sa svojom Hrvatskom, no njegova je zemlja ponovo razočarala. Umesto borbe za medalju stalo se u prvom krugu knock outa. Dario je imenovan za jednog od krivaca poraza protiv Rusije zbog svog nezalaganja i malokrvnosti. Čak je i njegov otac istakao kako je razočaran Dariovim nastupom. Nakon toga, Dario se nije javljao nikome jedno vreme…

Novinari sajta Eurohoops razgovarao sa Dariom u Atini, tokom njegovog nastupa u ‘Dvorani mira i prijateljstva’ na oproštaju legendarnog trenera Dušana Ivkovića. Dariju ni dalje nije bilo lako pričati o Euru:

“Teško je o tome pričati. Izgubili smo od boljeg,” rekao je Šarić. “Nismo pokazali karakter i ponekad je to to. Svi su imali da kažu nešto o meni. Neki su komentari bili dobronamerni a drugi nisu. Ostavljam to iza sebe. Mogu više od onoga što sam pokazao u tom poslednjem meču”. 

O Dudi Ivkoviću, koji ga je trenirao u turskom Efesu, imao je samo reči hvale:

“Mnogo mi je pomogao u karijeri. Pokazao mi je šta je prava košarka. Šta je muška košarka. Šta je košarka u Evroligi. Bio je kao moj košarkaški otac.”

Šarić ili ‘Homie’ kako su ga prozvali u Americi imao je sjajnu debitantsku sezonu. Pri kraju sezone zauzeo je mesto u prvih pet Philadelphie, beležio je 12.8 poena, 6.3 skoka i 2.2 asistencije, i bio je u najužem izboru za rookie igrača godine.

Veruje da Phila sa svojim mladim i talentovanim timom ima potencijal za velike domete.

“Imamo dobru hemiju u ekipi. Dobar humor. Često se šalimo jedni sa drugima”.

Smatra da u novoj sezoni Phila ima šanse za velike domete, za play off.

“Na papiru,” Šarić je priznao za Eurohoops. “No brojni su faktori koji na to utiču. Moramo biti zdravi pre svega. Onda sve treba funkcionisati na terenu. Možeš imati 12 dobrih igrača ali to ne znači ništa ukoliko oni ne funkcionišu na terenu”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*