“Ja sam Tea poslao kući, od Pefija nisam odustao”

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je u velikom intervjuu za nedeljnik NIN kako je isključivo njegova odluka bila da Miloš Teodosić propusti ovogodišnji Eurobasket.

“Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Služio se i bio zahvalan, razumeli smo se”, rekao je selektor u intervjuu za NIN.

I pored brojnih otkaza, Đorđević je ponovo odlično posložio tim, stigao je do svoje treće srebrne medalje kao selektor i četvrtog uzastopnog polufinala na velikim takmičenjima. Po njemu, u finalu za taj najvažniji korak falila su dva igrača:

“Da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića verujem da bi bila druga priča. Pokušao sam da ubedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo”, dodao je Đorđević.

Već u novembru Đorđevića i Srbiju čekaju novi izazovi, no Srbija u kvalifikacijama za SP u Kini neće moći da računa na sve igrače.

Srbiju predvodi četvortka iz Minhena!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*